O femeie fericită nu poate să aducă decât fericire într-o relație

S-ar întreba unii ce-i trebuie unei femei pentru fericire? Un bărbat bogat ar spune că mașină și-o casă mare. Un sufletist ar spune că înțelegere și ascultare. Un îndrăgostit ar răspunde că iubire și multe multe săruturi.

Un familist ar fi ferm convins că e vorba de mulți copii și o familie unită. Un amant ar fi sigur că o noapte fierbinte și pasională… sau mai multe. Femeia i-ar privi pe toți și ar întreba unde-s ei… adunați într-un singur bărbat? Sau invers, ar spune că fericirea e bărbatul care știe ce să spună și ce să facă.

Până la urmă, o femeie nu gonește după cea mai frumoasă casă sau cea mai furtunoasă noapte. Să fim serioși, nu toți bărbații sunt milionari sau Don Juani, cum nici toate femeile nu sunt la fel. Ceea ce contează este felul în care bărbatul, omul pe care ea l-a ales să-i fie jumătate și prieten, o vede pea ea.

Ce atitudine are. Vorbesc despre relațiile sănătoase, în care ambii știu cât de mult contează înțelegerea și dragostea, nu despre îmbrățișări, săruturi și… atât. Felul în care un bărbat își tratează femeia de alături se reflectă asupra a tot ce înseamnă o femeie într-o relație.

Vrei o femeie caldă, înțelegătoare, atentă și care să te susțină? Fii tu atent și grijuliu, adu-i liniște și împlinire în viața ei, fă-o fericită. O femeie fericită nu poate să aducă decât fericire… pentru doi.

Vrei o femeie puternică, care să nu fugă după prima ceartă? Fii și tu un bărbat puternic, capabil să mențină ceea ce construiți zi de zi. Tratează-ți femeia exact cum ai vrea tu să fii tratat și mai mult decât atât. Fii tu primul care o surprinde, primul care o invită undeva, primul care face gesturi, primul care îi spune dimineața cât de frumoasă este.

Vei vedea câtă dragoste și grijă vei primi în schimb. Nu căuta dragoste în reproșuri și fericire în indiferență. Caut-o în reciprocitate, în echilibru: din asta iese și casă frumoasă și nopți fierbinți și înțelegere.

De Vorbă cu Tine