Nu îndrăzni să spui că nimeni nu te iubește. Și știi că cineva pe care încă nu l-ai întâlnit se întreabă cât de bine ar fi dacă ar întâlni pe cineva ca tine

E greșit să te complici din dragoste. Să crezi că dacă astăzi ești singură, așa vei fi pentru totdeauna. Sau că atunci când nimeni nu se uită la tine, tu ești de vină. Lucrurile în dragoste vin pe neașteptate sau invers, se construiesc ani buni, așa cum oamenii cu care ți-e dat să fii vin din prima sau după ceva timp. Să disperi după fericirea altora și să tinzi la relațiile lor e absurd. Nimic nu vine fără să vrei și fără să susții. Și dacă azi e trist, mâine va fi zi senină, pentru că vei ști că ești un om corect și că acolo undeva te așteaptă el. Și că într-o zi neapărat vă veți întâlni.

Nu îndrăzni să spui că nimeni nu te iubește. Într-o zi, unind punctele, îți vei da seama cât de mult a ținut la tine omul căruia îi vei spune soț. Numai că, ca și mulți alți bărbați, avea frica că va fi respins. Apoi a îndrăznit să te cunoască. Apoi l-ai cunsocut și tu. Apoi ați ajuns împreună. Și de atunci împreună veți fi pentru toată viața. Nu, nu e scenariu de poveste, nu e iluzie, nu e vis neîmplinit. E ceea ce trăiesc oamenii fericiți și ceea ce au perechile frumoase: certitudinea că nu au cedat sau nu au renunțat. Unii au așteptat omul lor și alții au luptat pentru omul lor și în final trăiesci același lucru: sunt împliniți.

Nu-ți pierde timpul plângându-ți de milă. Crede în dragoste și în oamenii potriviți. Crede în tine că poți fi omul potrivit. Fii. Nu îți fie frică de un trecut, primește oamenii când vin în viața ta și după felul în care își deschid sufletul, răspunde pe măsură. Dar în tot acest timp nu înceta să crezi și să acționezi. Pentru că într-un final ceea ce ești, ai.

Nu îndrăzni să spui că nimeni nu te iubește. Și știi că cineva pe care încă nu l-ai întâlnit se întreabă cât de bine ar fi dacă ar întâlni pe cineva ca tine.