Lucrurile care te dor cel mai tare, te învață cele mai bune lecții

Lucrurile care te dor cel mai tare, te învață cele mai bune lecții. Nu am zis-o eu, au zis-o cei care au suferit și apoi și-au învățat lecția. Au zis-o cei care au fost trădați și s-au ridicat din propria cenușă a sufletului. Au zis-o femeile care au plâns din indiferența lui și bărbați care și-au schimbat viața din cauza ei. Dar ambii apoi au îndrăznit să-și acopere cicatricile și să vadă viața cu alți ochi. Emoțiile care dor, lacrimile care nu se șterg atât de ușor, amintirile care nu se uită atât de repede și oamenii care nu pleacă atât de simplu: luate împreună, toate aceste lucruri ne-au făcut mai puternici, mai sinceri, mai sensibili și mai plini de dragoste.

Fericirea o trăiești și o simți. Durerea o trăiești, o simți și o transformi în povești de suflet. Oamenii care cel puțin o dată în viață au suferit vor înțelege cel mai bine cum e să fii trădat. Oamenii care au trăit o dragoste neîmpărtășită vor ști cel mai bine cum să se dedice unei relații. Oamenii ale căror sentimente au fost călcate în picioare vor înțelege cel mai bine că trebuie să prețuiască sentimentele altora. Oamenii care au trăit lecții de viață au învățat cel mai bine de la ele: cum să iubești, cum să dorești, cum să nu lași.

Cei care zâmbesc nu neapărat sunt și fericiți. Probabil zâmbetul lor e ultima suflare a unor amintiri trecute. Abia după ce fiecare își trăiește povestea, după ce bărbații își vor găsi liniștea lângă o femeie și femeile își vor găsi liniștea lângă un bărbat, fericirea va fi a lor. În rest, și durerile sunt bune, până nu se pun în tatuaje pe suflet.