Partenerul care te iubește și te respectă nu va face niciodată aceste lucruri

Nu e ușor să-ți găsești sufletul pereche într-o lume plină de oameni răniți, confuzi și rătăciți. E o adevărată încercare, pe care trebuie să o explorăm cu dăruire, curaj și consistență. În caz contrar, ne-am putea trezi lângă o persoană, care ne irită, ne lasă indiferentă și ne face nefericiți. E responsabilitatea noastră să ne umplem microsociumul cu oameni de calitate, la care am ține cu adevărat, fără filtre și iluzii.

Și chiar dacă este o misiune dificilă, este și completamente satisfăcătoare spiritual. Prin ea ne descoperim pe noi înșine, înțelegând care sunt trăsăturile și comportamentele, pe care am vrea să le vedem în omul nostru. Mai mult de atât, învățăm, prin răni și dezamăgiri, care sunt lucrurile, pe care nu le vom accepta niciodată în el.

Din acest motiv, intenționăm să-i ajutăm pe cei, care încă mai sunt pe drum spre oamenii lor; care încă se mai luptă cu influența unei relații nefericite, neavând curajul să plece. Vă prezentăm mai jos o listă din 3 comportamente toxice ale partenerului, care nu vă iubește și nu vă respectă!

El/ea se arată atras/ă de alții

Nicio ființă umană nu este totalmente monogamă. Fiecare din noi poate fi supus ocazional atracției fizice față de alții. Acest lucru este absolut normal, dacă nu se întâmplă exagerat de des. Totuși, odată ce suntem angajați într-o relație monogamă în toate sensurile, nu ne mai putem permite afișarea afectivă a acestei atracții. Și asta din simplul motiv că ne-am putea răni partenerul, făcându-l să se simtă că nu e suficient de bun și special pentru noi și că nu-l mai vedem la fel de atrăgător ca la început. Iată de ce, dacă partenerul vostru manifestă astfel de emoții în direcția altora, negândindu-se la modul în care asta v-ar putea răni, el nu vă respectă cu adevărat.

El/ea nu vă ascultă

Orice cuplu fericit știe că fundamentul comuniunii lor amoroase constă în abilitatea și dorința ambilor parteneri de a comunica. Acestă comunicare nu reprezintă doar exprimarea tuturor gândurilor, emoțiilor și sentimentelor la timpul potrivit. Ea mai reprezintă și perceperea adecvată a informației, pe care partenerul încearcă să ni-o transmită.

Ascultându-ne atent și implicat partenerul nu doar îl încurajăm să fie mai deschis și mai adevărat cu noi, ci și dezvoltăm un nivel avansat de empatie față de trăirile acestuia. Iar dacă facem contrariul, ignorând totalitatea necesităților și dorințelor acestuia, noi pur și simplu îl rănim constant până în momentul în care el își va pierde încrederea în noi. În astfel de circumstanțe nu poate fi vorba nici de respect și nici de iubire adevărată.

El/ea nu vrea să-și petreacă timpul cu voi

Pe lângă toate responsabilitățile și angajamentele pe care trebuie să ni le asumăm într-o relație, pentru a-i asigura funcționabilitatea, mai există și partea plăcută a lucrurilor – iubirea și atracția. Prezența acestor lucruri ne ține alături unul de celălalt, făcându-ne să vrem să petrecem mult timp împreună. Firește că nu e vorba de tot timpul pe care-l posedăm. Până la urmă, există și aici careva limite.

E vorba, mai degrabă, de dorința genuină de a fi alături în cele mai variate experiențe existențiale. Dacă partenerul vostru nu arată această dorință și alege cel mai des să-și petreacă timpul cu prietenii sau în singurătate, există o șansă mare că el nu vă apreciază compania atât de mult ca înainte. Iar acest lucru este, fără îndoială, o problemă.

Daniela M.

Sursa foto: freepik.com