Îți mulțumesc că nu m-ai oprit din drum, că nu ți-ai cerut iertare, că nu ți-ai recunoscut greşelele

Atunci când ți-am spus adio, mă rugam în gând să -mi spui: „Stai, nu pleca, am nevoie de tine.” Dar tu nu ai făcut asta… Ai fost indiferent şi rece. Îți mulțumesc că ai procedat astfel. Îți mulțumesc că nu m-ai oprit din drum, că nu ți-ai cerut iertare, că nu ți-ai recunoscut greşelele. Îți mulțumesc că nu credeai în mine şi de fiecare dată mă descurajai.

Îți mulțumesc că mi-ai tăiat aripele şi mi-ai sfâşiat sufletul. Îți mulțumesc că m-ai trădat. Îți mulțumesc… Așa am învățat să nu mă mai dedic oamenilor incapabili să ofere, dar capabili doar să ceară. Am învățat să-mi ofer şi mie timp. Am învățat să nu stau acolo unde mă simt în plus. Am învățat să nu mai iert absența. Îti mulțumesc că m-ai făcut puternică.

Acum sunt sigură că va veni şi cel care mă va iubi. Nu va pleca de lângă mine la greu. Nu mă va trăda. Nu mă va răni. El nu va fi cel mai puternic sau cel mai faimos, dar va fi al meu, omul meu. La sfârşit vreau să ştii că sunt fericită. Fericită că nu-ți mai simt inima de gheață. Fii şi tu fericit, chiar dacă îmi duci dorul.

Cu drag, Mary!