Plângi. Suferă. Iubește. Greșește. Doar așa vei înțelege cine te merită…

Fiecare despărțire mi-a făcut inima să strige de durere. Unii oameni mi-au meritat lacrimile. Alții nu au meritat nimic: nici atenția, nici lacrimile, nici timpul meu.

Pentru unii am făcut prea multe, iar pentru alții nimic. Au fost zile când îmi plângeam durerea în tăcere sperând că voi fi înțeleasă și iubită. Alteori am dat prea multe șanse unor oameni reci și indiferenți.

Au fost momente când mă învinuiam pentru că erau prea multe reproșuri, pentru că luptam pentru fericirea altora, iar ei îmi ofereau răutate și cuvinte dure.

Într-o zi am realizat că am uitat de mine, că sufletul meu e îngenuncheat. Că totul e în zadar. Dar ce contează ce a fost în trecut? Ce contează dacă am suferit sau nu?

Nu contează nimic, atât timp cât mă simt minunat acum, cât am trecut cu capul sus peste orice greutate și am rămas aceeași, doar cu mai multă experiență.

Știu că ai sufletul pansat. Știu că sunt seri când te simți singură, când vrei să fii sărutată și să adormi în brațele cuiva. Știu că uneori plângi pentru cei care nu te merită. Dar mai știu că tu poți trece peste orice.

Mai știu că te așteaptă un viitor frumos. Mai știu că vei râde de tine mai târziu, când îți vei aminti de acele zile posomorâte.

Plângi. Suferă. Iubește. Greșește. Doar așa vei evolua. Vei înțelege ce-i bine și ce-i rău. Astfel vei învăța să rămâi mereu tu. Tu, cea iubitoare, blândă, sinceră, frumoasă, calmă, nebună, caldă, învingătoare, minunată. Tu, femeie.

Cu drag, Mary