Înainte de a spune ce simți, fii sigur că simți

Multe relații ai văzut că se rup înainte să crească în ceva mai serios, nu-i așa? Multe cupluri și-au zis că nu mai au nimic în comun și că de fapt sentimentele pe care și le-au declarat unul altuia nu erau decât trăiri de moment. Dar oare poți iubi pe moment? De acord, sunt relații care nu continuă și sunt cupluri care ajung să-și dea seama că nu se mai potrivesc. Cu siguranță au avut motive să facă asta. Dar sunt relații care se rup pentru că cei doi nici nu erau siguri dacă vor să fie împreună.

Se întâmplă să fii cu cineva din milă, din interes, din prostie, din  obligație sau din plictiseală. În ultimul timp, se întâmplă cam des și în prea multe relații. El sau ea nu e convins sau convinsă că simte ceva pentru celălalt, dar neapărat vrea să fie cu acel cineva. E o prostie, dar e realitatea de fiecare zi. Sau, crezând că după vei simți mai mult, promiți omului de alături dragoste veșnică. Apoi înțelegi că nu era decât o emoție trecătoare și pleci. Cel de alături însă crede că a fost trădat, căci tu l-ai iubit mult. Și suferă. Și nu e corect.

Înainte să declari că iubești, fii sigur că iubești. Înainte să promiți, fii sigur că te vei ține de promisiune. Înainte să îmbrățișezi, fii sigur că îți va fi plăcută acea îmbrățișare. Înainte să chemi pe cineva în patul tău, fii sigur că o vei mai face și de fiecare dată va fi din dragoste. Și că dincolo de pat vor urma dovezi de încredere și sinceritate. Nu răni alți oameni. Nu-i face să sufere aruncând cu vorbe goale. Într-o zi, totul se poate întoarce și atunci ce vei simți tu?

Înainte de a spune ce simți, fii sigur că simți!

Foto: goodtun.es