Femeia învinge tot, cucerește tot, răzbună tot, iartă tot….apoi femeia plânge

Cine reușește să înțeleagă o femeie, e un om fericit. Cine reușește să citească o femeie e un om împlinit. Și cine devine creatorul unei femei înțelege adevărata valoare a aceasteia. Iar astfel de oameni nu sunt mulți. Femeile întotdeauna au știu să se implice total, să iubească până la imposibil, să ofere tot ce au și să se dedice unui om pe care îl vor iubi enorm. Sau unei cauze. Sau unui gând avut de ceva vreme. O femeie va ști să obțină ceea ce vrea și mai mult decât atât.

O femeie va ști să ierte atunci când trebuie și să se răzbune, tot când trebuie. În ambele cazuri cu prisosință. O femeie va ști să spună multe când vrea și să nu spună nimic, când se cere. Pentru că nu există femeie care să nu aibă secrete, dorințe și motive pentru care ar fi fericită. Sau cele pentru care să plângă.

Femeia este puternică și așa ea dorește să arate în fața altor femei, dar și a bărbaților. Ea nu va ceda, nu va arăta că poate fi și sensibilă, că poate să se alinte, că poate fi dulce. Mai ales când are un scop concret. Ea poate fi rece, dură, distantă, se poate preface când vrea sau că e cel mai special om de pe pământ. Și doar în fața unui bărbat, a omului ei, ea nu va fi în nici un fel.

Pentru că va fi ea. Pentru că se va dezbrăca nu doar de haine, ci și de prejudecăți. De gânduri ascunse. Poate vor fi și câteva prietene sau oameni apropiați care-i vor asculta gândurile, dar până și față de ei ea va avea secrete. Lângă omul ei ea va putea să plângă sau să râdă, să poarte ciorapi deochiați sau pijama cu iepuri, să se alinte, să fie nebună sau să tacă. Să fie ea.

Femeia este puternică prin dedicație. Lucrurile cărora se dedică o femeie le duce la bun sfârșit. Ea nu va căuta pretexte că nu poate. Nu se va alinta de la nimicuri. Va avea mereu o soluție de rezervă. Sau mai multe. Va face impresie de va dori sau va trece neobservată. Va face mai multe lucruri în același timp sau nu va face nimic. Va realiza tot ce știe că i se cuvine. Cu orice risc. Apoi va plânge.

De durere, de greutatea consecințelor, de o decizie luată, de faptul că a iertat și acum nu o mai leagă nimic de acel om. Pentru că în fiecare femeie se ascunde o doamnă, dar și un copil. Pentru că fiecare femeie are fricile și secretele ei. Pentru că atunci când plâng femeile se calmează, înving, cuceresc, iartă.

Femeia învinge tot, cucerește tot, răzbună tot, iartă tot….apoi femeia plânge.