Femeia are nevoie de siguranță și iubire, atunci va oferi înzecit unui bărbat

Nimeni nu este dator nimănui. Nimeni nu este responsabil pentru binele și fericirea altuia. La fel și în cazul unei relații, bărbatul nu este dator cu nimic femeii. Nu este obligat să o facă fericită, împlinită, să se schimbe de dragul ei, să acționeze.

Nu este obligat nici măcar să o iubească. Însă anume această lipsă de obligativitate poate face diferențe. Pentru că un bărbat, știind că nu este obligat, totuși alege să iubească femeia. Îi oferă tot ce are mai bun și are grijă de ea. Este mereu alături.

Femeia la rândul ei, primind această iubire, o va păstra în inimă, oferind la rândul ei afecțiune și devotament. În acest schimb de energie, de emoție, de încredere, ambii au doar de câștigat. Din iubire și pentru iubire poți transforma, demonstra.

Pentru că simți ceva pentru ea, te implici. Pentru că îți pasă, demonstrezi. Pentru că o vrei aproape, lupți. Femeia va îmbrățișa efortul tău, va empatiza cu insistența ta, cu felul tău de a fi corect. Atunci sufletul ei va fi plin de lumină și căldură.

Atunci ai putea să nu o recunoști. Vei descoperi o ființă gingașă, iubitoare, gata să răstoarne munții alături de tine. Vei fi surprins cât de creatoare este energia ei. Ea te va motiva să faci mai multe, să oferi mai mult, să construiești.

Dacă mai crezi că femeia are nevoie de multe lucruri, înseamnă că nu ai văzut-o încă îndrăgostită, atașată de un bărbat, recunoscătoare pentru încrederea pe care acest bărbat i-o oferă. Nu ai văzut puterea ei interioară, capabilă de orice.

Devotamentul ei este molipsitor

Doar asigură-te că nu vei dezamăgi, că nu vei trăda încrederea ei. Că vei avea grijă de acest suflet blând, atât de sensibil în fața oamenilor răi. Fii atent la micile detalii, la cuvintele ei, la mesajele transmise direct sau nu. Fii atent să nu o rănești.

Dacă îți vei respecta promisiunile, nu doar vei descoperi o femeie sinceră. Vei trăi o iubire mare, unică în felul ei, izvorâtă din inima femeii. Vei fi omul ei, cu toate sensurile care se ascund în spatele acestei expresii.

Ea nu vrea să-i aduci lumea la picioare, ci să o accepți în lumea ta, să o faci cea mai importantă ființă din Universul tău. Ea nu vrea o explozie de emoții, nu vrea să cucerească necunoscutul. Dar vrea să trăiască frumos acest cunoscut, alături de tine.

Nu va putea să ofere iubire, știind că omul de alături nu este de încredere. Nu va putea să trăiască prezentul, dacă nu va fi prioritatea ta. Lucrurile sunt atât de conexe într-o relație. Ceea ce oferi, asta și primești. În cazul femeii însă, ceea ce primește, oferă înzecit.

Doar îmbrățișează-i lumea, trecutul și felul ei de a fi. Acceptă-i dragostea, cuvintele, dorul, poveștile. Las-o să îți vindece rănile din trecut, să te facă fericit în prezent. Nu uita însă, nici pentru o clipă, de siguranță și de iubire.

Nu uita să fii alături de ea. Să-i acoperi grijile și îndoielile cu o îmbrățișare. Să o provoci să trezească în ea acea iubire unică, sinceră, pentru toată viața.

© De Vorbă cu Tine