Oamenii nu apar în viața noastră întâmplător. Niciodată!

Oamenii, experiențele, locurile descoperite, emoțiile avute, fiecare cuvânt spus și fiecare mesaj primit, nimic nu este o întâmplare în această viață. Nimic nu trece pe alături și nimic nu se pierde. Mai ales acele întâlniri speciale cu unii oameni.

Ei vor apărea în viața noastră atunci când vom avea cel mai mult nevoie de ei, așa cum la rândul nostru vom veni în viața altor oameni pentru a-i învăța o lecție, a le arăta drumul corect sau a le deveni suflet pereche.

El va merge pe stradă, se va ciocni involuntar de o femeie, își va cere iertare, dar între ei va exista mai mult decât păreri de rău. Se va aprinde o scânteie, care va fi confirmată la o cafea, apoi la alte zeci de întâlniri, până acea femeie îi va deveni soți.e

Ea va fugi pe o stradă necunoscută, plângând. Iubitul a părăsit-o, simte că nimic nu mai contează, nu mai știe ce să facă cu viața ei. Dar un om al străzii o vede, îi vorbește frumos, îi spune cuvinte pe care ea nu le va uita niciodată, despre iubire de sine și adevăr.

Atât de multe povești, istorii, întâmplări, toate având un anumit scop, oferind o direcție, un sfat, o șansă. Uneori doi oameni trec unul pe lângă celălalt, simt o atracție puternică, dar nu se opresc. Regretă acest moment, sigur ar fi fost cuplul perfect, se gândesc ambii.

Dar soarta are alte planuri cu ei. Se vor întâlni mai târziu, când energiile lor se vor potrivi. Atunci va fi momentul.

Nu există întâlniri întâmplătoare

Orice apropiere de cineva este parte din scenariul vieții, care trebuie să ne poarte înainte sau înapoi, să ne convingă să luptăm sau să cedăm. Orice schimb de energie are un rol transformator în noi. Ne schimbăm și ajungem în alt punct, unde întâlnim. alți oameni.

Oamenii vin la momentul potrivit. Acum contează mult ce facem în acel moment. Se întâmplă să nu fim pregătiți pentru o întâlnire specială. Atunci soarta organizează o altă întâlnire, peste câțiva ani. Dacă și atunci nu reacționăm, putem pierde definitiv acea conexiune.

Trebuie să luăm tot ce este mai bun de la oamenii din jur. Să ne bucurăm de compania unui străin, să răspundem mereu afectuos, respectuos. Nici nu știi cine reapare în viața ta după mulți ani.

Fiecare om are drumul său. Când drumurile a doi oameni se întersectează, ceva trebuie să se întâmple. Fie drumurile își schimbă direcția, fie apar noi personaje pe acel drum. Cert este că, după, nimic nu rămâne la fel.

Tot ce experimentăm are un scop, fiecare dialog are un sens. Până și oamenii care ne trădează sunt parte din acest scenariu complex, când învățăm să trecem peste durere și să ne redescoperim.

Lasă oamenii să vină în viața ta, pentru că ei nu apar întâmplător. Oricât de mult te-ai forța să îndepărtezi pe unii, ei vor pleca doar când este timpul lor să plece. Până atunci, trăiește experiența.

© De Vorbă cu Tine