Cândva o doamnă mi-a spus : „Dacă dorești să ai o relație de durată trebuie să le rabzi pe toate”

Cândva o doamnă mi-a spus : „Dacă dorești să ai o relație și o căsnicie de durată trebuie să le rabzi pe toate. Rabdă când e morăcănos, când te înșală, când te umilește, când nu-ți oferă atenție, când este rece la așteptările tale, când te lovește, când uită de tine.”

Am ascultat-o atent, apoi i-am răspuns: „Eu îmi voi iubi viitorul soț, îi voi iubi defectele, doar iubind poți depăși încercări, dar niciodată nu voi răbda umilința. Am învățat lecția, nu merită efortul.”

Mi-a răspuns: „Eu am răbdat, le-am răbdat pe toate.” ,,Ați iubit?”, am întrebat-o. Tăcere… Cea mai mare greșeală a unor femei e că sunt convinse că într-o căsnicie trebuie să rabzi umilința, trădarea, dezamăgirea de dragul copiilor, de dragul părinților sau de gura lumii.

Unele se căsătoresc din interes, crezând că astfel vor fi fericite. Altele cred că un copil, un certificat de căsătorie le va asigura stabilitatea în căsnicie și în relație.

Ah, vă înșelați dragele mele. Nu poți obliga un om să stea cu tine, nici cu forța, nici dăruindu-i un copil. Atunci când nu te mai simți iubită, pleacă.

Nu are rost să suferi. Sfatul meu: dacă nu iubești, nu te îmbrăca în rochie de mireasă și dacă oferi mai mult decât primești – pleacă.

Nu te gândi ce va spune lumea sau ce vor spune părinții. E viața ta. Tu știi mai bine ce meriți.

Nimeni nu are dreptul să te judece. Fii fericită!

Cu drag, Mary!