„Întreabă-te: Dumnezeu îți oferă iubire sau șansa să iubești?”

Nimeni niciodată nu îți va oferi ceva gratis. Nici Dumnezeu. În schimb, o viață întreagă vei avea o șansă. Șansa să fii fericit, șansa să iubești, șansa să îți construiești o lume a ta plină de căldură. Șansa să transformi toate dorințele și așteptările tale în realizări de care să fii mândru.

Așa e și în dragoste: fie că e pe câteva luni, fie că e pe toată viața. Nimeni nu îți oferă iubire pe tavă, în schimb ai șansa să poți iubi și să fii iubit cu adevărat. Așa că nu e corect să ceri de la Dumnezeu iubire și apoi să nu faci nimic ca să păstrezi omul iubit. Nu e corect să ceri de la Dumnezeu fericire și apoi să te sufoci în propria nemulțumire. Nu e corect să ceri o familie și apoi să trădezi omul de alături. De ce mai ceri?

Când te rogi să ai iubire, Dumnezeu îți oferă iubire sau șansa să iubești și să fii iubit? Șansă pe care o ai atunci când o întâlnești pe ea. Dacă ești corect, o vei păstra alături. Dacă ești sincer și demn de ea, o vei avea pentru o viață. Și ea te va avea pe tine. Abia atunci vei înțelege că ceea ce ai cerut odată ai în prezent, pentru că nu ai cedat.

Pentru că ai fost corect. Pentru că ai crezut. Nu te aștepta să cadă din cer fericirea. E normal să crezi în ea, dar e normal să crezi și în tine. Să miști lucrurile. Nu lăsa dezamăgirile să-ți domine starea. Așa o viață vei fi dezamăgit și vei spune la sfârșit că Dumnezeu nu te-a ascultat.

Dar Dumnezeu se află în primul rând în tine. Dragostea pe care vrei să o oferi unui om drag se află în tine. Deciziile care îți vor decide soarta ție îți aparțin.

Nu ai dreptul să dai vina pe nimeni, când ceva nu îți merge. Când nu ești fericit. Când ești singur. Înseamnă că așa e să fie acum. Mâine însă e timpul să te miști, să demonstrezi, să îți atribui fericirea. Până și cei care câștigă la loto trebuie să cumpere biletul mai întâi și să gândească niște cifre.

Imaginează-ți că în dragoste e infinit mai dificil. Dar infinit de ori merită tot efortul. Pentru că doar așa poți fi fericit cu adevărat. Doar așa poți avea o familie, o casă, o lume ce se împarte la doi. Luptă pentru ceea ce vrei să ai, pentru că alții deja fac asta. Nu cere, demonstrează. Nimeni niciodată nu îți va oferi ceva gratis. Nici Dumnezeu.

Întreabă-te: Dumnezeu îți oferă iubire sau șansa să iubești? Dumnezeu îți oferă fericire sau șansa să fii fericit? Dumnezeu îți oferă familie sau șansa să o construiești frumos în fiecare zi?  – citat din filmul „NOAH”