De ce nu trebuie să alergi vreodată după un bărbat, chiar dacă iubești enorm

Atunci când o femeie acceptă jocul unui bărbat, când trăiește iluzia și îmbrățișează un fel de a fi, când este gata să renunțe la o parte din ea de dragul lui, când alege aparențele în locul realității, nimic nu mai este sănătos și corect.

Există un cerc vicios asumat în totalitate de ea. Există o percepție exagerată a lucrurilor. Există acest bărbat iubit și adorat, care în orice moment poate profita de slăbiciunile femeii. Există un prezent plin cu promisiuni goale și tăceri intenționate.

Ea suferă, știind că el nu-i împărtășește sentimentele, nu este conectat emoțional, nu vrea decât o aventură. Iubirea este trăită unilateral, nopțile nedormite nu rezolvă nimic, întrebările fără răspuns doar cresc starea de frică și neputință.

Continuă să caute soluții, să lupte pentru această poveste, să inventeze scenarii favorabile lui. Îi acceptă felul de a fi și alegerile greșite, îi acceptă lașitatea și lipsa asumării, îi validează orice emoție, caută argumente care să susțină realitatea.

El are mereu dreptate, el nu este înțeles suficient de mult, el are dreptul să vadă lucrurile altfel. Ea nu înțelege că acest om a reușit să-i controleze în totalitate gândurile și emoțiile, rămânând indiferent și iresponsabil, pentru că așa este mai ușor.

Este doar o tentativă disperată de a atașa pe cineva, de a-l convinge că are rost să fie aproape, de a oferi motive de recunoștință. El poate pleca în orice moment pentru totdeauna, lăsând în urmă un suflet gol și multe necunoscute.

Nu există asumare și conștientizare în această interacțiune

Ea trăiește într-un mod bolnăvicios relația, el refuză să se conecteze emoțional. Ea pune presiune inutilă, el fuge de această presiune. Ea îl forțează să vină cu răspunsuri, el nu vrea să recunoască un adevăr trist și dureros.

Nu-i pasă atât de mult, nu are intenții serioase, își permite să trăiască flirtul și aventura, pentru că așa i se pare firesc, așa funcționează de prea mult timp. Ea suferă și mai mult, își asumă și acțiunile lui, deciziile lui, visurile lui.

Acest joc toxic nu are o finalitate bună. E nevoie de maturitate emoțională, de înțelegere și apropiere sinceră, pentru a evita un scenariu în care suferința devine o normalitate. Dacă trăiești obsesia și te lași purtată de nebunia unei emoții, te pierzi.

Îți trădezi propria lume și propria demnitate, alergând cu disperare după un om pe care nici nu-l cunoști cu adevărat. Îți spui că îl cunoști prea bine, că are nevoie de iubire, că-i este frică să se deschidă emoțional, dar este doar o iluzie de moment.

Ești tu și nevoile lui, tu și percepția lui, tu și așteptările lui. Nu există loc pentru o interacțiune sănătoasă, nu poți construi ceva sănătos din speranțe goale. Există doar încrederea oarbă, doar o iubire toxică, doar tentativa de a fugi de realitate.

Nu mai e vorba despre stimă de sine, despre respect și asumare. Îi confirmi că în orice moment se poate juca cu tine, îți poate controla lumea, te poate îndepărta de drumul tău. Nu alerga după promisiuni inutile, lasă loc pentru demnitate.

Vei găsi omul potrivit, față de care vei avea cele mai profunde sentimente, alături de care vei dori să construiești.

© De Vorbă cu Tine