Dacă trebuie să alegi între doi bărbați, alege-l pe al doilea

Femeile pot iubi total un bărbat. Se pot modela după felul lui de a fi. Pot să tacă, să cedeze, să asculte. Pot chiar să treacă dincolo de imposibil, să pună pe același cântar viața ei și viața lui și să aleagă pe ultima.

Însă atunci când se dezamăgesc sau găsesc în altcineva o doză de nebunie sau de încredere, ele aleg. Aleg fie să rămână cu primul, fie să plece la celălalt. Uneori aleg din dragoste, alteori din deprindere și cel mai des – din obligație.

O femeie nu ar trebui să se gândească prea mult atunci când e nevoită să aleagă între ce a fost și ce este. Până și alegerea, odată ce există, demonstrează că nu are rost să te reții acolo unde de fiecare dată încerci să te întrebi dacă este locul tău sau nu este.

Dacă acel bărbat este al tău sau nu este. Dacă toate eforturile merită sau nu merită să existe. Acest ”dacă” ucide, pune la îndoială și în cele din urmă desparte. Da, femeile luptă până la ultima șansă și uneori și dincolo de ea. O femeie care iubește va suporta lipsa de respect, de calmitate sau de încredere la un bărbat. Dar toate astea până când nu i se oferă posibilitatea să compare sau să aleagă. Atunci va fi prea târziu pentru cineva.

Dacă după zile sau ani buni de regăsire alături de un bărbat incapabil să păstreze o femeie fericită apare altul sincer și gata să o iubească așa cum este ea, crezi că o femeie nu se va gândi cel puțin alături de cine îi va fi mai bine? Uneori copiii, deprinderea sau dragostea chiar nu sunt suficiente. Uneori trebuie să alegi. Cu inima. Definitiv.

Dacă trebuie să alegi între doi bărbați, alege-l pe al doilea. Cel puțin așa vei ști că primul nu a reușit să te păstreze.

Alege pe cel care te-a făcut să te îndoiești în sens direct de ceea ce ai. Alege pe cel care ți-a confirmat că ceva nu e bine și a venit cu partea lui de frumos. Alege ceea ce iubești mai puternic. Iar dacă ai ales, sigur primul nu e cel mai puternic.

Alege rațional, depășind starea de confort sau deprindere pe care ai avut-o lângă un bărbat. Pentru că întotdeauna o femeie va alege încrederea. O femeie întotdeauna va alege puterea și pe cel care i-o oferă. O femeie va alege siguranța. Și atunci cum să aleagă pe cel de lângă care s-a gândit să plece? Nu te gândești dacă iubești sau nu. Pur și simplu iubești. Nu te gândești dacă ai încredere sau nu. Pur și simplu știi că ai încredere în acel om.

Atunci când te îndoiești, compari sau nu ești împlinită, pleacă. Nu e vorba de tentații sau să înșeli, asta e altă poveste. Alegerile însă mereu îți vor răspunde cine merită și cine nu.

Dacă trebuie să alegi între doi bărbați, alege-l pe al doilea. Pentru că dacă l-ai fi iubit pe primul, nu ar mai fi apărut celălalt.