Dacă nu dormi la 4 dimineața, fie ești îndrăgostită, fie singură. Și nici nu știu ce este mai rău

Singurătatea ucide. Ca și iubirea neîmpărtășită. Te lasă rece pe dinăuntru și tot ce vrei e înbrățișarea omului drag. Atunci nopțile devin zile albe și zilele – ani de așteptare.

Atunci ai da o viață pe un minut de regăsire și toți oamenii pentru sufletul tău pereche. Nimeni nu te poate scoate din starea asta decât tu. Iar tu preferi să suferi în tăcere, deși ai vrea să te înțeleagă cineva.

Sunt oameni care nu trec atât de ușor peste o relație precum alții. Nu contează, femei sau bărbați: nu genul face diferența, dar amintirile. Emoția proaspătă pe care o ai în cap de fiecare dată când te gândești la omul tău.

Visurile împărțite la doi, planurile făcute împreună, strângerile de mână, discuțiile dragi de după miezul nopții. E ușor să le trăiești, e greu să le uiți. Sfaturile nu te ajută. Oamenii nu te înțeleg. Nici nu vrei să te înțeleagă. Aici și începi să greșești.

Dacă vrei să simți pentru cineva ceva, simte. Dacă în acest moment crezi că nu poți trăi fără el, crezi asta. Dar nu schimba viața pe momente trăite forțat. Sau în singurătate. Vine o zi în care după luni sau ani de suferință vei găsi un om sincer. Un om care te va iubi așa cum ești tu și îți va accepta trecutul.

Dacă îl respingi, probabil vei pierde ultima șansă la fericire. Cât de mult ai crede că îl trădezi pe celălalt, cât de devotată ai fi, trebuie să mergi mai departe. Să iubești așa cum nu ai mai iubit niciodată, pentru că poate pentru prima dată în viață e un sentiment reciproc. Nu șterge amintirile, doar lasă-le să fie parte din trecut.

Nu trata cu durere ce a fost, zâmbește mulțumind și acceptă asta. Așa cum accepți și prezentul. Omul de acum, de lângă tine. Pentru că dragostea neîmpărtășită sau trecută omoară. Pentru că singurătatea omoară și ea. Nu merită să plângi, dacă poți fi om fericit. Nu merită să refuzi dragostea, dacă o poți trăi de o mie de ori mai puternic.

Dacă nu dormi la 4 dimineața, fie ești îndrăgostită, fie singură. Și nici nu știu ce este mai rău.