Dacă bărbatul de lângă tine îți spune aceste fraze toxice, nu mai sta lângă acest om

Sunt cuvinte care distrug o relație pentru totdeauna, dincolo de ele găsești un mesaj manipulator și toxic, mult egoist și indiferență, dorință de a controla și de a impune anumite comportamente. Atunci orice efort nu mai are rost.

Atunci când în locul cuvintelor pline de iubire și afecțiune există reproșuri și umilință, jigniri și frustrări personale, conexiunea emoțională dispare. Frica și instabilitatea devin o normalitate în relație, obsesia și interpretările înlocuiesc încrederea.

Nu lăsa loc pentru manifestări distrugătoare, pentru un fel de a fi capabil să îți anuleze orice urmă de blândețe și demnitate. Omul care își permite să-ți vorbească astfel doar caută să se folosească de sensibilitatea ta, fără să-i pese de lumea și de emoțiile tale.

Ești un nimeni fără mine

Crede că prezența lui în viața ta este singura salvare pentru tine, crede că are dreptul să-ți impună anumite stări, să te convingă să renunți la totul de dragul lui. Caută să-ți distrugă stima de sine, vrea să trăiești în frică și dependență.

Îl iubești și îl crezi, alergi cu disperare după atenția lui, ți se pare firesc să ignori realitatea, doar că în tot acest timp el a reușit să devină zeul tău, omul fără de care nu îți imaginezi viația. Este un comportament toxic, pe care nu trebuie să-l tolerezi.

Nu ești bună de nimic

Este un bărbat slab și imatur emoțional, care își ascunde propriile imperfecțiuni uriașe prin acuzații și victimizări, prin interpretări și cuvinte urâte. Caută să te simți prost atunci când reușești ceva, să nu mai ai încredere în tine.

Vrea să te păstreze aproape prin presiune și desconsiderarea acțiunilor tale. Tratează cu mult dispreț scopurile pe care le ai, experiențele pe care le trăiești, visurile pe care le construiești. Nu-i pasă că suferi și îți lipsește susținerea lui.

Insistă să-i urmezi cu exactitate sfaturile, să-i repeți gesturile, să-i idolatrizezi felul de a fi. Doar că un partener frustrat și manipulator nu va aduce decât haos și neputință în lumea ta. Nu accepta să fii lângă un bărbat care nu te respectă.

Vei face așa cum spun eu

El vrea să controleze fiecare pas, să-și impună propriile convingeri, să te forțeze să uiți de tine și de oameni dragi. Orice acțiune pe care nu o poate controla este imediat anulată, ignorată, judecată. Opiniile tale nu au valoarea, lumea ta nu contează.

Acel echilibru emoțional lipsește, acele discuții sincere sunt înlocuite cu presiune și indicații toxice. Nu-i pasă ce gândești și care sunt așteptările tale. Nu permite unui om imatur să-ți distrugă lumea și frumusețea sufletului.

Ea este mai bună decât tine

Doar un bărbat fără intenții serioase, pentru care interacțiunea voastră este doar o aventură își poate permite să compare, să te insulte, să te desconsidere. Nu a încercat niciodată să te cunoască cu adevărat, să-ți aprecieze calitățile și felul de a fi.

Nu accepta un comportament toxic, nu accepta cuvinte care dor, spuse de un partener iresponsabil și manipulator. Nu permite nimănui să se folosească de sinceritatea ta.

© De Vorbă cu Tine