Chiar dacă îl iubești din toată inima, nu accepta aceste comportamente toxice din partea lui

Îl iubești atât de mult, i-ai îmbrățișat sufletul și ai ales să construiești alături de acest om. Doar că iubirea nu trebuie să acopere acea atitudine toxică și manipulatoare, atunci când persoana la care ții enorm încearcă să profite de sentimentele tale.

Nu te detașa de realitate, trăind iluzia și spunându-ți că se va schimba într-o zi, sau că acele gesturi nu sunt atât de nepotrivite, chiar dacă în sinea ta știi cât de bolnăvicios este totul. Nu uita de propria demnitate, de limite sănătoase.

Refuză să accepți minciuna ca o nouă normalitate în relație. Atunci când denaturează realitatea și ascunde lucruri importante, când se preface pentru a-și crea anumite avantaje, când îți trădează la fiecare pas încrederea, nu mai este loc pentru iubire.

Dacă vrea să îți controleze viața și fiecare decizie, dacă îți judecă alegerile și îți critică felul de a fi, dacă pune presiune inutilă și inventează tot felul de scenarii toxice, întreabă-te cine este alături: un partener demn sau un manipulator.

Înțelegi că nu vei putea trăi libertatea și recunoștința lângă o persoană care găsește motive de ceartă și supărare în orice moment, care te forțează să uiți de tine de dragul lui, care își permite să folosească cuvinte urâte și să se considere mai importantă.

Iubirea față de acest om nu are cum să lase în urmă replicile dureroase, alegerile toxice, minciunile permanente, trădările și umilințele. Nu accepta să fii rezerva lui și să trăiești durerea în fiecare zi, doar pentru că-l iubești.

Detașează-te de orice pretenții inutile

Nu este normal să fii cu acest om și să te simți atât de prost, să-ți fie frică de viitor, să nu știi ce se întâmplă cu voi. Nu este firesc să transformi sentimentele curate într-o mocirlă a regretelor și a suferinței. Meriți un partener demn și asumat.

Un bărbat egoist nu poate empatiza cu emoțiile tale. El caută ocazii să-și realizeze scopurile, te ignoră atunci când îi vorbești despre lumea ta, nu-l interesează cum te simți sau dacă ai nevoie de susținere, de înțelegere, de iubire.

Nu accepta să cedezi mereu, doar pentru a păstra aproape omul. Vei descoperi că acest om joacă roluri, poartă măști false, acționează din interes și profită de această sensibilitate a ta. Este sigur că nu-l vei părăsi vreodată.

Este firesc să știi că are rost, să știi că pentru acest bărbat contezi și ești o prioritate, să știi că nu vei fi trădată în cel mai neașteptat moment. Este firesc să trăiești încrederea și asumarea, fără a te întreba cine este omul de alături.

Îl iubești, dar nu accepta să uiți de tine și de visurile tale, să schimbi totul doar pentru a-i fi pe plac. Îl iubești, dar nu-i permite să distrugă tot ce este mai frumos în sufletul tău, să aducă neîncrederea și nefericirea în inima ta.

Nu accepta un străin alături, capabil doar să se gândească la propria stare de bine, care te ignoră și îți judecă viața. Acceptă sinceritatea și liniștea, acceptă să construiești alături de un bărbat care iubește, înțelege, se implică, demonstrează.

© De Vorbă cu Tine