Ce comportament are bărbatul de alături, dacă vrea să plece de lângă tine pentru totdeauna

Poate nu are curajul să îți spună direct despre asta. Poate încearcă să profite de tine, în timp ce gândurile lui sunt deja lângă altcineva. Poate lasă loc pentru interpretări, transformând relația într-o mocirlă a regretelor și a suferinței.

El nu mai vrea să fie cu tine. A găsit altă persoană de care s-a îndrăgostit sau pur și simplu vrea să plece. Cert este că reacționează diferit în relație, se implică în mod diferit, te privește diferit. Înțelegi că nu mai există loc pentru tine în povestea lui.

Există multe secrete și multă minciună. Obișnuiați să vorbiți deschis despre lucruri importante, să nu lăsați loc pentru întrebări, pentru îndoieli. Acum ascunde totul de tine, refuză să-și deschidă sufletul și să recunoască adevărul, chiar dacă ai dovezi.

Îl surprinzi mințind în mod intenționat, doar pentru a nu complica lucrurile. Îl surprinzi fiind foarte secretos, tăcut sau prefăcut. Sinceritatea nu mai este piatra de temelie a poveștii voastre. În sufletul tău știi că nimic nu este în regulă.

Critică și reproșuri. Este felul în care a ales să se îndepărteze de tine, știind că în curând te va părăsi pentru totdeauna. Îi displac gesturile tale, felul în care îi vorbești, îți critică alegerile și inventează tot felul de scenarii pesimiste.

Nu mai găsește motive de admirație, de recunoștință și apreciere. Nu-l mai vezi empatic și iubitor. În schimb, își permite să vorbească frumos despre alte femei, să te compare cu ele. Atunci știi că nu este doar o întâmplare, o emoție de moment.

Nu mai este conectat emoțional

În timp îți dai seama că alături de tine nu mai este acel bărbat iubitor și grijuliu, pentru care starea ta de bine conta mult. El nu se mai interesează cum te simți, dacă te deranjează anumite lucruri, dacă ai nevoie de ceva, dacă ești fericită.

Atașamentul său a dispărut. Știi că motivul detașării nu vine din interior, nu este o consecință a unor situații proaste din viața lui. Îl vezi apropiindu-se mai mult de alte femei, flirtând cu ele, își permite lucruri care nu sunt demne pentru un partener.

Mereu există alte priorități. Apar tot mai multe scuze ieftine, inventează tot mai multe motive să se detașeze. Nu mai ești o prioritate pentru el, nu-l mai interesează ce simți atunci când lipsește din relație, când găsește alte lucruri mai importante.

Este deja un necunoscut pentru tine, o persoană în care nu mai poți avea încredere. Îl provoci să se implice și să ofere răspunsuri, dar reacționează exact invers: fuge de tine, îți reproșează că ceri prea mult. În sinea lui știe că nu aveți un viitor comun.

Comportament defensiv. În trecut era cel care oferea soluții, cel care accepta compromisul, cel care vorbea sincer despre emoții și dorințe. Poate reușești să afli adevărul, îl forțezi să vină cu o reacție, dar comportamentul său este foarte defensiv.

În inima lui nu mai există loc pentru tine, dar pentru altcineva. În gândurile lui nu mai ești o prioritate, deci știe că nu mai are rost să se prefacă, să lupte, să fie prezent.

© De Vorbă cu Tine