Când vei alege să nu te mai întorci la cel care te-a trădat, iată cum se va schimba viața ta

Ai suferit mult după acest om, te-ai agățat cu disperare de o iluzie, ai vrut să-l convingi că are rost, ai vrut să oferi tot ce aveai mai bun doar să rămână alături. El a răspuns cu indiferență și mult egoist, a ales să se joace cu emoțiile tale.

Nu ai acceptat adevărul. Dimpotrivă, sentimentele sincere s-au transformat în obsesie, iluzia a luat locul realității. A reușit să te convingă că fără el nu poți să mergi mai departe, fără el lumea ta ar deveni mai pustie, mai nefericită.

Această alegere a adus și mai multă suferință în sufletul tău. El a înțeles că poate profita de slăbiciunile tale, deciziile sale egoiste nu vor avea consecințe negative. Te-a trădat fără să-i pară rău, te-a umilit fără să regrete.

Într-o zi obosești să mai explici, să mai cauți motive. Pleci, crezând că este pentru totdeauna. Doar că dependența de el te forțează să îmbrățișezi gânduri bolnăvicioase. Îți spui că tu ești de vină, îți asumi eșecul, te întorci imediat cum te cheamă.

Acest scenariu toxic poate fi oprit pentru totdeauna. Trebuie doar să descoperi liniștea și recunoștința în sufletul tău, să nu mai renunți vreodată la propria demnitate, la respectul de sine, să nu accepți întoarcerea alături de cel care te-a trădat.

În acele momente vei putea să te cunoști cu adevărat. Nu vei mai construi o lume perfectă pentru el, acceptată de acest om, o lume plină de minciună și durere. Vei putea să renunți la acest rol de rezervă, pentru totdeauna.

Vei alege să mergi înainte, să trăiești propria viață

Vei descoperi că toată această poveste, toate aceste sacrificii au fost o invenție a propriilor gânduri. Realitatea era mult mai simplă: te-a trădat, s-a folosit de tine, ți-a demonstrat că nu este demn de iubirea ta, deci nu are rost să te întorci.

Când vei alege să pleci pentru totdeauna, te vei elibera de durere și frici, de reproșurile și criticile lui constante, de acea atitudine superioară, atunci când căuta să îți controleze viața și să te forțeze să uiți de tine. Vei putea să te accepți așa cum ești.

Vei putea stabili acele limite sănătoase, capabile să îți apere sufletul de suferință, lucru pe care nu l-ai reușit fiind alături de el. Mereu erai nevoită să sacrifici totul pentru acest om, mereu trebuia să găsești explicații pentru comportamentul său.

Atunci când vei refuza să te întorci, vei accepta acele gânduri optimiste, sincere și frumoase. Vei ști că totul va fi bine, vei ști că starea ta de bine nu depinde de acest om, vei fi sigură că adevărata iubire nu înseamnă obsesie și manipulare.

Vei îndepărta din inima și din sufletul tău tot ce este toxic: victimizările, sacrificiul inutil, iluziile, trădarea, frica. Vei lăsa loc în viața ta pentru oameni demni, pentru oameni care te vor accepta așa cum ești, care te vor iubi cu adevărat.

Nu îți va aduce nimic bun o relație toxică, în care ești doar o rezervă. Nu te vei simți mai bine întorcându-te lângă un om indiferent, care abia așteaptă să te trădeze din nou. Nu renunța la demnitate, la respect, la propria liniște sufletească.

© De Vorbă cu Tine