Când unui bărbat nu-i pasă și vrea să te părăsească, îți va spune aceste cuvinte

Omul care iubește, partenerul căruia îi pasă cu adevărat se va folosi de cuvinte pentru a susține, pentru a transmite mesaje corecte, pentru a apropia și a păstra aproape. El refuză să interpreteze lucrurile, să denatureze realitatea.

Știe cât de importantă este comunicarea, știe că orice discuție doar apropie doi oameni, construiește conexiuni sănătoase între două suflete. Dar omul căruia nu-i pasă deloc nu ține cont de aceste detalii. El vorbește urât, jignește, umilește.

El îți spune că puțin îl interesează care sunt stările și așteptările tale. Nu vrea să se complice cu o relație serioasă, din momente ce este sigur că va pleca. Nu-l afectează cuvintele și reproșurile tale, de ce să te asculte și să te înțeleagă?

În cuvintele lui descoperi multă energie negativă, o detașare emoțională pe care nu o poți ignora. El găsește de fiecare dată pretexte să se îndepărteze de tine, îți aruncă fraze cu care doar vrea să oprească orice discuție serioasă.

Găsește mereu scuze pentru comportamentul său egoist. Vine cu prea multe reproșuri, capabile să anuleze orice urmă de afecțiune și încredere. Tu ești de vină pentru eșecul relației, tu nu îl înțelegi cu adevărat.

Joacă roluri toxice, favorabile lui. În momente care contează pentru el poate deveni grijuliu, îți poate face complimente, iar imediat după se transformă total, se agață de orice motiv pentru a te acuza, pentru a pune presiune pe tine.

Îți judecă fiecare alegere

Îți poate spune că este alături de tine din milă, l-ai obosit cu insinuările tale, vrea să oprească această poveste urâtă. Firește, este un mod de a te manipula, de a te convinge să-ți asumi întreaga vină pentru tot ce va urma.

Nimic din ceea ce faci nu este pe placul său, nimic din ceea ce îi spui nu este acceptat și înțeles. Are propriile convingeri, caută să le impună de fiecare dată, devine frustrat atunci când ceri implicare și asumare, când îl provoci să reacționeze.

În cuvintele sale descoperi o indiferență totală. Îți va spune că nu este obligat să-ți dea raportul, va face ce vrea, va lua decizii de unul singur. Lacrimile și implorările tale nu îl conving, doar îl provoacă să fie și mai egoist.

Se va juca cu tine, va căuta să vadă care îți sunt limitele. Va râde atunci când îi vei vorbi despre iubire, despre demnitate, îți va reproșa că ești un nimeni fără el, nu vei găsi alt bărbat mai bun. Sunt cuvinte care cresc dependența de el.

Pentru tine această relație contează, încă mai vrei să reușiți împreună. El se folosește de această realitate, pasând responsabilitatea pe umerii tăi. Îți va cere să faci așa cum vrea, să-i urmezi alegerile, altfel pleacă.

În cuvintele lui găsești frustrare, indiferență, dorința de a umili, de a lăsa în urmă. Își permite să te insulte, să trateze urât orice interacțiune, știe prea bine că nu va fi cu tine. Fii atentă la comportamentul său, la mesajele lui, nu accepta manipularea și trădarea.

© De Vorbă cu Tine