Când este prea târziu să mai speri că relația voastră poate fi salvată

Vine un moment în viața ta când înțelegi că a venit timpul să renunți să mai lupți pentru relația ta. Știi că nu mai are rost să speri, să faci eforturi pentru dragostea care a ars demult. Nu mai poți construi nimic.

Este timpul să renunți atunci când înțelegi că nimic nu mai funcționează. Este timpul să renunți atunci când nu mai poți iubi defectele, nimicurile pe care le-ai tot acceptat, amintirile. Este prea târziu să speri că vei reuși să mai salvezi ceva atunci:

1. Când comunicarea nu mai rezolvă nimic

Ați încercat să comunicați mai sincer sau mai rezervat, dar așa și nu ați ajuns la un numitor comun, nu ați găsit acea cale de mijloc în care să mergeți unul către altul, pas cu pas. Să vă descoperiți cu ajutorul cuvintelor, să vă simțiți emoțiile.

Poate că nu ați putut trece cu vederea toate celelalte pauze în care nu ați vorbit, în care nu ați spus ce vă doare și ce simțiți. Azi pentru voi doi comunicarea nu mai joacă acel rol salvator al relației, așa că este prea târziu.

2. Când promisiunile nu salvează realitatea

Promisiunile sunt doar cuvinte goale aruncate de către doi parteneri unul spre celălalt. Ele nu mai pot salva nimic atunci când între tine și partenerul tău nu s-a construit la timp acea punte de legătură. Promisiunile nu vor putea salva golul imens creat.

3. Când indiferența este o constantă

Indiferența și-a făcut loc în sufletele voastre și a distrus toate emoțiile, acele momente când vă mai păsa unul de altul, când vă mai ofereați șanse să salvați relația, când căutați și găseați repere care să vă aducă mai aproape unul de celălalt.

4. Când trădarea se întâmplă din nou și din nou

Nu v-ați dorit să se întâmple acest lucru. Ați pășit într-o relație în care dragostea era cea care vă păstra conectați. Dar astăzi trădarea se regăsește în viața voastră, este un drum fără întoarcere.

Trădarea a adus întuneric în relația voastră, ea marchează sfârșitul unei povești. Nu are rost să mai luptați pentru o relație falsă. Nu are rost să forțați lucrurile, atunci când nimic nu funcționează normal.

5. Când ai epuizat toate resursele emoționale

S-au ars. Toate dorurile, amintirile, iubirile toate. Azi nu mai sunteți acele suflete pereche, iubirea nu vă trezește emoții frumoase, fericirea nu mai face parte din planurile voastre. Cuvintele dragi nu mai fac parte din discurs.

Echilibrul emoțional care cândva crea o stare de bine astăzi este doar o amintire veche. La capătul acestei relații nu se mai vede lumină, pentru că s-au epuizat toate resursele care să reaprindă ceea ce cândva a fost un foc imens de iubire.

6. Când momentele de suferință sunt mai multe decât cele de bucurie

Cerul s-a rupt și peste sufletele voastre plouă într-una cu momente de suferință, de durere, de încordare și regrete. Ușa spre inimile voastre s-a închis pentru totdeauna și nu mai puteți găsi drumul spre inima celuilalt.

Între voi doi este doar foame de liniște și libertate, de singurătate, fără urmă de iubire. Oare ce s-ar mai putea salva, dacă ambii ați rămas singuri unul lângă celălalt și doar vă chinuiți sufletele care vor să fie libere?

7. Când pur și simplu nu îi pasă

Într-o relație iubesc doi, cred doi, speră doi și construiesc doi. Iubirea poate fi raza de lumină. Dacă ea dispare la un moment dat, dacă unul dintre voi doi se eschivează de la asumare, de la responsabilități și în urmă rămâne un loc gol, tot ce a mai contat la un moment dat se pierde pe vecie.

O astfel de relație își pierde orice sens, orice valoare, orice speranță pentru viitor. Cea mai bună alegere este să lași să plece, fără să suferi sub acest soare fără dragoste.

© De Vorbă cu Tine