Ca să-ți rănească cineva inima, trebuie să o ai

 

Vrei să fii iubită și nu iubești. Vrei dragoste și nu îndrăznești să o oferi. Vrei un om drag alături și mai mereu ești indiferentă. Atunci cum înțelegi tu iubirea? Cum ai vrea să-ți răspundă cineva care te știe rece? Crezi că nimic nu e reciproc în dragoste, că emoțiile se nasc involuntar, că tu ai putea să fii fericită fără a avea un om fericit alături? Greșești dacă crezi asta.

Dăm vina pe oamenii care ne rănesc, fără a ține cont de faptul că am rănit și noi. Ajungem lipsiți de emoție și empatie înainte de a înțelege pe omul care ne este alături. Și ce se întâmplă atunci? Devenim frustrați de reproșurile celuilalt, ignorând propriile nemulțumiri. Ne încumetăm astfel să credem că indiferența noastră e un lucru firesc. Dăm cu piciorul la marile iubiri și le păstrăm doar pe cele pe care le putem controla. Timpul ne transformă în orgolioși și individualiști. Timpul și deciziile noastre. Cum să iubești când ești rece? Cum să iubești când nu vrei să trăiești dragostea?

Înainte să vii într-o relație, întreabă-te dacă vei reuși să faci față cererii de dragoste din partea celuilalt. Pentru că da, omul de alături va dori să fie fericit alături de tine. Va dori să te implici și tu. Dacă nu o faci, el îți va urma gestul și vei ajunge să suferi. El te va răni. Atunci vei înțelege ce trebuia să faci și ce nu trebuia să faci. Vei ști că, indiferent de orice, cel mai important e să nu te oprești să iubești, să oferi, să te implici. Vei ști să lași inima să simtă, să dorească, să sufere chiar. Vei ști că emoția vine din sinceritate și că altfel tu nu poți fi.

Ca să-ți rănească cineva inima, trebuie să o ai!

Foto: weheartit.com