Oamenii iubiți nu sunt părăsiți, niciodată!

Adevărul este că oamenii iubiți nu sunt părăsiți niciodată… Da, s-ar putea părea că această înțelepciune faimoasă ar invalida sentimentele voastre și atașamentul autentic, pe care l-ați simțit cândva față de oamenii dragi, care au rămas în trecutul vostru. Totuși, în realitate, această convingere vine să ne învețe un mesaj mult mai profund de atât.

Ea ne deschide ochii asupra faptului că în momentul în care decidem să ne despărțim de cineva, fără de care nu ne puteam imagina viața până acum, nu-l mai iubim, de fapt. Da, încă mai suntem atașați afectiv de el. Da, încă ne mai vine greu să ne trăim cele mai obișnuite momente din rutina noastră fără acel om, și da – poate că încă nu suntem siguri cum va arăta viața noastră fără el alături de noi. Dar asta nu e dragoste.

Astea sunt doar rămășițele ei; cenușa, care cândva era o flacără puternică.

Dragostea era atunci când erați în armonie cu voi înșivă, datorită impactului calitativ, pe care-l avea relația asupra voastră; atunci când vă simțeați în siguranță; atunci când respectați, cu adevărat, acea persoană și erați gata să acceptați fiecare imperfecțiune de-a ei…

Dar oamenii nu pleacă niciodată de la cei care le dăruiesc fericire. Ei pleacă doar de la cei care le provoacă durere sau nu le oferă suficient, sau pur și simplu nu le mai iubește. În rest sunt doar povești, minciuni sau metafore în care ne impunem orbește să credem.

De aceea, nu contează dacă ați părăsit voi pe cineva, sau ați fost voi înșivă lăsați în urmă, trebuie să găsiți în voi curajul pentru a nu mai romantiza trecutul și a merge înainte. Rețineți: fiecare decizie pe care ați făcut-o și fiecare suferință, care v-a fost provocată, este plină de sens existențial. Nu-l neglijați, lăsându-vă pradă amintirilor unei iubiri pierdute.

Fiți puternici și avântați-vă în căutarea unei alte iubiri, unei iubiri adevărate, profunde, care va rămâne alături de voi până la sfârșit!

© Daniela M., autor De Vorbă cu Tine