Viața trebuie trăită în așa mod, încât să-ți fie rușine să o povestești dar al naibii de frumos să ți-o amintești

Viața îți aparține. Ce nu ar spune unii, cât nu ar încerca să te convingă că e altfel, viața îți aparține. Și cu ea îți aparțin lecțiile, victoriile, nebuniile și suferințele ei. Viața are toate motivele să te facă să lupți sau să te lași înfrânt.

Asta și face diferența dintre cei care își trăiesc viața și cei care o trăiesc pe a altora. Dacă cineva îți va spune cum să trăiești sau va încerca să-ți pună valorile lui în cap la tine, să-i dai două palme și apoi să mergi mai departe. Nu există altceva mai bun decât propria părere, propriile gânduri, propria dragoste, propria viață. Atât.

Viața trebuie trăită, nu conjugată ca un verb cu trei vocale. Tot ceea ce faci se merită. Fie că o faci bine, fie că nu. Atunci fie va fi o realizare, fie un eșec. Dacă este eșec, e și lecție. Așa că până la urmă toate lucrurile se aranjează. Restul sunt doar smiorcăieli și alintări fără sens. În viață nu merge să ai limite.

Nu merge să lași pe mai încolo. Nu merge să te întrebi ce o să spună lumea. Și nu merge să te lauzi sau să te plângi de fiecare dată celor de alături. Trebuie să trăiești astfel cât să-ți fie rușine să povestești lor despre momente sau nebunii. Dar în același timp numai tu și încă cineva să știe cât de frumos a fost. Trebuie să știi să trăiești.

Să nu regreți nimic. E ca și cum ai regreta că te-ai născut. Să trăiești dincolo de monotonia lumii și dincolo de superstițiile ei bolnăvicioase. Nu te teme să lași în urmă. Ce e al tău, va fi, va aștepta și va veni. Nu te teme să lupți. Ce e al tău, trebuie să-l meriți. Nu-ți fie frică de dușmani și nici să-i lași în urmă. Asta demonstrează că trăiești viața după placul tău. Dacă e timpul să pleci, pleacă. Dacă e timpul să te întorci, întoarce-te.

Dacă vei fi leneș, așa și-ți va merge în viață. Dacă vei munci, vei reuși. Nu căuta să facă altcineva în locul tău. O va face, dar pentru el. Nu te gândi când va fi ultima zi, doar trăiește fiecare zi ca și cum ar fi ultima. La maxim, din plin. Bucură-te de fiecare mărunțiș și nu aștepta ca lucrurile mari să vină peste noapte.

Dacă vei fi fericit, înseamnă că ai meritat asta. Dacă vei suferi, la fel. Așa că tu alegi, să fii fericit sau să suferi. Doar tu. Înconjoară-te de oameni mai deștepți ca tine de la care să înveți multe. trăiește dragostea cu tot sufletul și toată vibrația corpului tău. Simte. Oferă. Iubește. Așa, vei trăi împlinit, vei trăi fericit și nu vei fi singur.

Viața trebuie trăită în așa mod, încât să-ți fie rușine să o povestești dar al naibii de frumos să ți-o amintești.