Uneori este prea târziu să întorci femeia pe care ai pierdut-o, ai umilit-o şi i-ai provocat durere

Te-ai înşelat atunci când ai crezut că mă poți minți. Te-ai înşelat crezându-mă naivă. Te-ai înşelat când ai crezut că te voi căuta, că voi alerga după pașii și umbra ta. Nu, dragule, eu nu sunt o oarecare. Ai spus că ştiu să fiu femeie.

Ştiu să mă respect, am demnitate şi nu voi cerşi iubirea ta.

Am fost sinceră şi te-am crezut. Am greşit. Îmi pare rău că am pierdut timp aşteptându-te în atât de multe seri. Aşa eşti tu, îți plac aventurile, minciunele, urâciunea lucrurilor spuse și nespuse. Îți place să trișezi. Nu înțeleg de ce plângi acum că eşti singur şi nefericit, dacă nu au știut să ai grijă de mine, cea care țin la tine.

Nu reuşesc să înțeleg de ce nu te-ai gândit la mine, atunci când mi-ai propus să ne dăm o şansă, ştiind că nu poți fi sincer. Nu înțeleg de ce ți-a fost mai uşor să mă amăgeşti, decât să-mi spui adevărul. Nu înțeleg de ce ai fost atât de laş încât nu ai recunoscut că ai pe alta.

Nu înțeleg de ce m-ai lăsat să visez, să lupt pentru a te face fericit.

Nu înțeleg de ce ai intrat în sufletul meu, ştiind că mi-l vei lăsa gol şi pustiu. Nu înțeleg: cum poţi spune că-ți este dor de ochii mei, că ții la mine, că vrei să-mi simți prezența. Dar atât de uşor mă laşi să plec.

Nu înțeleg de ce crezi că tu nu vei suferi, că nu vei fi trădat, că nu ți se va scuipa în suflet. Nu-ți doresc răul, ştiu că îți vei aminti de mine în cele mai grele momente.

Va fi prea târziu, prea târziu. Uneori e prea târziu să întorci femeia pe care ai pierdut-o, ai umilit-o şi i-ai provocat durere. Fiți iubitori!

Mary!