Trezește-te. Uită supărările. Acceptă trecutul. Iubește. Nimeni nu are dreptul să-ți ia din fericire

Imaginează-ți că toate visurile tale s-au nimicit sub propria indiferență. Că, presată de lucruri exterioare și de nimicuri, viața ta a devenit o umbră. Ți-e teamă să speri, să dorești mai mult, să zâmbești chiar.

Imaginează-ți că nu mai simți energia trecând prin venele tale. Sau poate chiar asta și se întâmplă. Nu mai trăiești cu intensitate momentul, nu mai vezi lumina de la capătul tunelului. Fiecare zi este aceeași zi.

Te întreb: ce rost au toate lucrurile materiale, atunci când sufletul este pustiu? Am învățat să punem banii mai presus decât emoțiile sincere. Sau am fost forțați să credem în favoarea altora.

Ne blamăm propria fericire, vindem fericirea pe prostii și falsități, credem în proști și ne luăm după primul parvenit. Tratăm lucrurile de valoare cu dispreț și ne concentrăm pe emoții de care trebuie să ne detașăm imediat.

Iubim orbește, trădăm cu prima ocazie, suferim cu anii și în tot acest timp ne învinovățim. Și așa uităm cine suntem cu adevărat. Ce merităm. Care este rostul nostrul în viață. Uităm, în cel mai direct mod, să fim fericiți.

Dar și să facem fericiți pe alți oameni, sau cl puțin să venim cu bunătate în lumea lor. Suntem prea conectați la o lume superficială, la tendințe și superficialități, demostrând încă o dată cât de sensibilă e firea omului.

Tu oprește-te din acceastă goană după nimic

Trezește-te. Uită supărările. Acceptă trecutul. Iubește. Nimeni nu are dreptul să-ți ia din fericire.  Nimeni. Ești singurul om capabil să înțeleagă ce-și dorește cu adevărat și care sunt prioritățile lui. Lasă trecutul deoparte.

Nu uita acest trecut, învață din el, din lecțiile de viață pe care trebuie să ți le asumi. Învață să fii un om mai bun, mai asumat, mai conștient. Dar fă ceva în acest sens, mișcă lucrurile, pentru că nimeni altcineva nu o va face.

Uită de toate supărările, uită de regrete. Nu uita ceea ce te-a schimbat, e o parte din tine. Doar îndepărtează toate sentimentele toxice care acum te fac să nu mai vrei nimic. Scapă de lanțurile care îți înconjoară inima.

Iubește, fă-o cu pasiune, total. Împlică-te în acea relație și demonstrează-ți că poți să oferi, să te lași purtată de valul iubirii, să trăiești magia unui sărut, fără să te întrebi de ce, cum, când. Doar că, în tot acest timp, nu uita de propria demnnitate.

Trebuie să aibă rost. Și o aventură are rost, dacă te învață ceva bun. Să știi că nimeni nu îți poate lua fericirea, drumul cotre ea este construit de tine. Doar tu permiți unor străini să calce pe acest drum. Ai grijă cine vine în viața ta.

Acceptă ceea ce nu poate fi schimbat. Oferă-ți o nouă șansă, una în care să nu mai suferi, să nu depinzi emoțional de cineva, să nu trădezi, să nu refuzi plăcerile vieții. Simte, speră, visează, creează, iubește. Și niciodată nu uita de tine. Niciodată!

© De Vorbă cu Tine