Sunt oameni care se caută o viață și apoi se pierd într-o singură zi

Sunt oameni care nu pot iubi altfel decât adevărat și nu pot ține la cineva altfel decât sincer. Ei nu-și vor permite să lase pe oricine în viața și mai ales în inima lor. Vor căuta cu grijă un suflet pereche. Uneori ani, uneori o viață. Uneori se vor mulțumi cu gândul că au căutat. Însă atunci când vor găsi, vor oferi mai mult decât ar primi o lume întreagă. Vor lăsa deoparte un gând singuratic și vor trăi în doi și pentru doi. Vor iubi, iar asta atât de puțini o pot face sincer.

Însă sunt și oameni care toată dragostea asta o prefac în scrum într-o singură zi. Așa, construiesc ani de zile și apoi parcă ceva se rupe într-o clipă. Fie se plictisesc, fie singuri nu știu ce vor, dar parcă nimic nu mai e la fel. Ei nu se mai recunosc. Devin săraci sentimental și înăuntru goi. Devin doi străini care încă se mai țin de mână. Sunt oameni care lasă – chiar dacă dragostea nu se stinge niciodată. Sunt oameni…

Sunt oameni care-și jură dragoste pentru toată viața și într-un moment de inconștiență calcă în picioare tot ce a fost. Uită că fericirea fiecăruia e numele celuilalt, că până nu demult orele de dulcegărie se împărțeau la doi și că nimic, dar nimic nu va putea înlocui amintirile. Ei vor lăsa din prostie și vor iubi din deprindere.

Sunt oameni care se iubesc fierbinte și într-o clipă devin reci, clipa asta însemnând o viață de om. Uită că aveau visuri comune și uită să se asculte, deși fiecare ar avea atâte de spus. Ei vor respinge din plictiseală și vor apropia din obișnuință.

Sunt oameni care doresc enorm pe cineva alături și lasă. Uită că ieri ea îl ruga să mai stea încă puțin și el îi promitea că va fi mereu acolo, alături. Că tot ce a fost nu a fost o glumă de prost gust și nici măcar o aventură. Că prea mult au căutat și prea greu au găsit. Ei vor ignora din amuzament și vor pofti din pasiune.

Sunt oameni care iubesc și trădează. Așteptări, ani buni de căutare, dorințe neîmplinite. De altfel toate comune. Uită că e imposibil să găsești un suflet pereche a doua oară. Uită că poți să mori de dor. Uită că poți să suferi de durere. Uită că dragostea o trăiești și apoi lupți pentru ea. Că fericirea o simți și apoi faci orice să o menții. Ei vor uita din prea mare efort și vor ține minte din prea multe amintiri.

Sunt oameni care se caută o viață și apoi se pierd într-o singură zi. – citat cu autor anonim