Relațiile fericite seamănă una cu cealaltă, cele nefericite sunt fiecare în felul lor

Fericirea într-o relație nu are definiție, în schimb se vede cu ochiul liber. Se vede și se trăiește. Altceva e cu relațiile în care ambii suferă sau nu se înțeleg. Acolo nu doar că lipsește fericirea, dar și dragostea. Acolo se ajunge la indiferență și suferință. Nu găsești două relații la fel atunci când e neînțelegere. Pentru că neînțelegerea vine din motive diferite. Indiferența se naște din motive diferite. Argumentele sunt diferite și ele. Când iubești, iubești la fel. Când ești nefericit, tăiești asta în felul tău. Sau al vostru.

Relațiile devin reci nu pentru că așa au fost dintotdeauna. La început totul e cam la fel. Cei doi se iubesc, cei doi construiesc, ambii se implică. Nu le pasă de lumea din jur, trăiesc nebunia și fericirea lor. După un timp apar anumite disensiuni la unele relații. La altele certuri adevărate. La altele nu apare nimic, cei doi continuă să se iubească la fel de mult. De aici și diferențele. Unii rezolvă repede problema, alții o transformă în suferință, alții se despart, dar toți sunt nefericiți. Până când partenerul lor nu oferă noi motive de fericire. Pentru că fiecare relație e construită din miile de momente pe care cei doi le petrec împreună, din gesturi, fapte și răspunsuri. Puse cap la cap, ai un răspuns dacă e totul perfect în relația dată sau ceva nu merge bine. Oricum, adunate aceste stări și emoții, vei înțelege că la fiecare e diferit. Nu poți să suferi în același fel, nu poți să te simți nefericit ca și alții.

Nefericiții își trăiesc relația diferit. Unii își îndreaptă greșelile și primesc a doua șansă. Unii refuză să mai comunice. Unii trăiesc o viață fără o șansă la fericire. Și e greșit asta. Nu poți accepta să trăiești o viață în propria goliciune doar pentru că nu ai alături un om drag să te acopere. Pentru că într-o relație doi oameni se completează permanent, pentru că nimeni nu este perfect. În schimb nu toți sunt fericiți. Iar cei nefericiți sunt atât de diferiți unul față de celălalt. De asta cei care au suferit în dragoste mult mai mult sunt atrași de cei împliniți, pentru că au aceeași doză de fericire. De asta cei nefericiți continuă să facă gafe în alte relații. Pentru că deprinderile se păstrează, pentru că nefericirile sunt molipsitoare. Nu distrugeți viața celui de alături. Nu fiți indiferenți. Trăiți fericirea împreună.

Relațiile fericite seamănă una cu cealaltă, cele nefericite sunt fiecare în felul lor.