Problema unora în dragoste e că au așteptări prea mari de la cei, de la care nu merită să aștepte nimic

Toți cei care iubesc au așteptări. Ea are așteptări de la omul ei. El are așteptări de la femeia lui. Ea îl vrea responsabil, devotat, om puternic și de încredere. El o vrea feminină, grijulie, aproape și mereu fericită. Ea nu știe că el nu va fi niciodată devotat. El nu știe că ea nu va fi niciodată fericită. Dar ei sunt în relație și au așteptări unul de la celălalt. Și uite așa trăiesc cu așteptările astea, care la intervale de timp sunt trădate de celălalt. Și în loc să comunice, ei reproșează. Și în loc să asculte, ei strigă. Apoi înțeleg că nu se potrivesc și se despart. Pe când problema era cu totul alta: ei avea așteptări de la cineva, de la care nu merita să ai așteptări. Atât.

În dragoste trebuie să ai așteptări. Visuri. Planuri. Realizări. Tot ce contează e să aștepți dragoste de la cineva care poate să ofere dragoste și tot ce urmează după ea. Pentru că sunt profitori și sunt consumatori de dragoste. Sunt răniți în dragoste și suferinzi. Ei nu vor dori sau nu vor putea să ofere ceea ce vrei să ai în relația ta. Atunci și apare nemulțumirea. Începi să iubești pe cineva, începi să-ți vezi lumea și viața alături de el, dar cam atât. El nu îți va propune după un timp să vă mutați împreună, nu se va oferi să te ajute când vei avea nevoie și în genere nu-și va demonstra iubirea față de tine. Pentru că așteptările lui vor fi mai mult interese, iar ale tale mai mult dorința să construiești. Diferență este, diferență va fi și în relație.

E mult prea important să fii cu cineva care e pe aceeași undă cu tine. Care vrea același lucru de la relația voastră. Și nu e vorba de caractere diferite sau de numărul de relații avute. Toți avem caractere diferite. În schimb, dacă el gândește că între voi e doar flirt iar tu deja îți faci planuri de viitor, e sigur că cineva din voi va suferi la urmă. Și cam înțelegi cine va suferi. În dragoste poți anticipa un comportament și un sfârșit după cum răspunde omul de alături la întrebarea: “dar cum vezi tu relația noastră?” Ce așteptări ai de la ea? Merită să te implici total într-o relație, că de asta și ești acolo. Dar merită să o faci cu omul care își dorește același lucru. De altfel, pleacă și construiește alături de un om corect.

Problema unora în dragoste e că au așteptări prea mari de la cei, de la care nu merită să aștepte nimic.