O femeie trebuie să simtă dragostea, nu să asculte despre dragoste. Să vorbească frumos pot mulți, dar să iubească frumos prea puțini

Dragostea nu înseamnă cuvinte, sau nu doar cuvinte. Imaginează-ți o femeie pe care o hrănești dimineața cu te iubesc-uri iar seara cu “mi-a fost dor” și în tot acest timp nu faci altceva decât să vorbești. Despre probleme vorbești, despre fericire vorbești și despre neajunsuri la fel. Și nu ești fericit, nu rezolvi probleme, nu îndrepți niște lucruri nepotrivite.

Ajungi în momentul la care ai trecut de prima etapă într-o relație, cu fluturi și dulcegării și atunci ai nevoie de fapte că să continui. Dar ele nu-s, sunt numai cuvinte. Promisiuni date la întâmplare, declarații îndrăznețe și vorbe spuse în vânt. O femeie, fie ea cea mai credulă și naivă, tot va cere să-i demonstrezi ce simți pentru ea. Dacă nu direct, cel puțin prin felul tău de a fi. Cel puțin iubind-o sincer.

O femeie nu are nevoie de un bărbat frumos, dat cu gel pe cap , cu unghiile făcute și cu multe cuvinte la el. Vrea un bărbat care să o domine într-un fel onorabil, să-i arate partea corectă și bună a lucrurilor, chiar dacă ea le știe deja pe ambele. De asta el e bărbat.

O femeie nu vrea alături un copil pe care să-l îngrijească de fiecare dată. Și nici un bărbat cu aură de bătrânel care să-i dea sfaturi. Ea vrea un bărbat pe care să îl asculte, de la care să ia ceva și alături de el să se simtă bine. Vrea un bărbat cu potențial, care va fi capabil să îi ofere ceea ce își dorește orice femeie: garanția că totul va fi bine, încrederea că el e omul ei, siguranța zilei de mâine. Iar asta oferi pe departe nu prin cuvinte. Oferi fiind alături, zi de zi.

De ce sunt femei cu pretenții? De ce unele femei plâng? De ce unele critică? Sigur, excluzând pe cele care joacă un teatru ieftin. Ele o fac pentru că nu văd la un bărbat masculinitatea aia alături de care nici frică nu-ți este, nici grijă, nici rece. Ele suferă pentru că deseori sunt nevoite să facă multe în locul unui bărbat, care tot promite și nu face mai nimic. Ele plâng pentru că nu au un umăr puternic de care să se sprijine.

O femeie trebuie să simtă dragostea. Și o simt nu lângă toți bărbații. Cei care vorbesc frumos sunt mulți. Cei care promit la fel. Cei care vor demonstra puterea vorbelor prin fapte vor fi adevărați. Ei vor avea grijă de femeia lor. O vor susține și o vor proteja. Și poate nu vor spune atât de des un te iubesc, în glas.

Pentru că o vor face prim multe alte feluri, felurile care contează. Să promită pot toți bărbații. Mulți prin asta își obțin partea de relații fizice și dependență din partea unei femei. Toate astea însă vor dura prea puțin. O femeie până la urmă își dă seama cine este bărbatul ei, cine demonstrează, cine merită dragostea.

O femeie va fi cu mulți bărbați plini de cuvinte frumaose, dar va alege pe unul gata să fie alături, la bine și la greu. Unul care va ști ce să facă când ea nu va ști sau pur și simplu nu va dori să știe. Unul care o va iubi practic, în fiecare zi. Unul pe care îl va iubi pe măsură. Un bărbat.

O femeie trebuie să simtă dragostea, nu să asculte despre dragoste. Să vorbească frumos pot mulți, dar să iubească frumos prea puțini.