Nu deprinde pe cineva să respire aerul tău, dacă nu eşti sigur că într-o zi nu îl vei lăsa să se sufoce în propria singurătate

Să iubeşti e frumos. E mult prea frumos ca să mai pui în cuvinte un milion de emoţii strânse într-o inimă. Să iubeşti şi să fii iubit însă e cea mai frumoasă declaraţie de dragoste. Cei care simt asta o ştiu cel mai bine. Cei care nu au trăit niciodată asta o doresc cel mai mult. Atunci când un om se ataşează de tot ceea ce eşti tu, când îţi recunoaşte vocea, parfumul şi mersul jucăuş, când îţi ştie fricile şi nu se teme să le spună pe ale lui, lucrurile devin mult mai legate, mai prinse în în acelaşi joc de doi. Atunci nu gândeşti doar pentru tine, pentru că nu mai există eu. Atunci nu mai cauţi să motivezi o relație, pentru că deja există noi.

De atât de multe ori doi oameni care-și doresc fericire o doresc pentru ei, fără a se gândi și la cel de alături. Fără a încerca cel puțin să înțeleagă dacă doza de nebunie e suficientă pentru o viață în doi. Dacă dragostea unuia ajunge pentru ambele suflete. Dacă atașamentul e o dovadă de încredere iar respectul e un semn de reciprocitate. Unii oameni fără să vrea, din simplul motiv că sunt alături, aduc pe alții lângă, îi transformă în jumătăți, îi lasă să le descopere sufletele și când totul pare închegat, pleacă. Pur și simplu pleacă. Rămân în urmă nu amintirile, cu ele mai trăiești, rămâne un suflet gol și în același timp plin de cineva. Rămâne nimic și în același timp totul. Rămâne o viață de om în altă viață de om.

Cei care îndrăznesc să iubească sincer nu vor îndrăzni să și rănească, știind că o pot face. Nu vor duce o relație până dincolo de limita responsabilității și apoi vor decide să lase. Nu vor apropia un om și apoi se vor îndepărta ei. Nu vor ignora, știind că ceea ce se întâmplă nu duce decât la atașament, mult atașament. Vor trăi cu momentul, dar și cu gândul la un viitor. Comun. Da, multe lucruri nu le poți anticipa în dragoste și uneori de la iubire la ură e doar un pas. Însă dragostea are lși responsabilitate. Una proprie și una față de omul de alături, față de dragostea ce ți-o poartă și încrederea ce ți-o oferă.

Nu deprinde pe cineva să respire aerul tău, dacă eşti sigur că într-o zi îl vei lăsa să se sufoce în propria singurătate.