Mi-e dor de dragostea ta, dar de a mea mi-era dor mult mai mult

Unii trăiesc dragostea pentru alții și de dragul altora. Unii își amestecă viețile fără a-și amesteca și sufletele. Uită că într-o relație iubesc doi și tot doi sunt fericiți. Uită că în fiecare zi trebuie să construiești și tot în fiecare zi trebuie să-ți pese. Uită că ceea ce simți nu întotdeauna e la fel cu ceea ce trăiești. Apoi într-o zi își aduc aminte și lasă.

Lasă în urmă niște amintiri pe care nu le-au dorit, momente ce nu le-au aflat gustul și-un om pe care nu l-au iubit niciodată. Sau l-au iubit prea mult și au suferit pe măsură. De asta unele despărțiri se lasă cu lacrimi și neînțelegeri. Ea plânge că pleacă, deși ar vrea să rămână. El nu înțelege de ce, deși răspunsuri sunt câte vrei. Și atunci dragostea va face loc regretelor. Multor regrete. Dar și unui miros plăcut de libertate.

Ea va găsi putere să plece, chiar dacă periodic va dori să revină la pieptul lui, chiar dacă îi va fi dor. Va ști însă că așa a fost cel mai bine. Că doar așa va putea oferi o șansă adevăratei iubiri.

Uneori, bărbați sau femei, plecăm de lângă omul drag la timp, doar pentru a nu-l transforma în motiv de ură. Ne deprindem, ne atașăm, ne regăsim uneori, susținem oricând, dar nu iubim. Sau prea mult iubim și suntem tratați cu indiferență.

Dragostea mereu are nevoie de reciprocitate, altfel se transformă în suferință. Altfel doar unul iubește și celălalt rănește. Și în nici o relație acest lucru nu a fost de bun augur. Unii s-au deprins să distrugă ceea ce omul de alături construiește. Unii s-au atașat prea mult ca să mai spună nu. Unii trăiesc cu fericirea omului de lângă, chiar dacă ei sunt o viață nefericiți. De multe ori rămân. De multe ori lasă. Dacă rămân, suferă. Dacă lasă, le este dor.

Mi-e dor te tine, să știi. De gura ta, de ochii tăi. De tine rece și gol, sau cald și tăcut. Mi-e dor de tine fericit. De tine tandru și puternic mi-e dor. Mi-e dor de cine erai când erai cu mine. Mi-e dor de liniștea și tăcerea ta. De chipul tău mi-e dor. Și nu mi-e dor că nu-ți era la fel.

Mi-e dor de dragostea ta, dar de a mea mi-era dor mult mai mult.