O relație puternică se formează treptat, se clădește din răbdare, se sudează cu comunicare. Cuplurile care au o relație puternică au muncit foarte mult pentru asta, ca într-un final relația să poată fi un exemplu. Iată 7 motive pentru care unele relații sunt puternice:
1. Acceptarea înainte de negare
Mai întâi de toate, putem spune cu siguranță că acceptarea este o artă și că nu fiecare o poate însuși. Partenerii învață să se accepte așa cum sunt, cu bune și rele, cu calitățile lor, dar și cu aspecte negative.
Ei învață să fie ei înșiși, să nu se lase furați de fantomele mândriei și a iluziei. Ei lasă negarea la o parte, prioritatea este acceptarea atât a sinelui, cât și a celui de alături ca o importantă parte a unui tot întreg.
2. Ascultarea înainte de indiferență
Partenerii învață, înainte de toate, să se asculte și să se înțeleagă, ceea ce este un lucru foarte important pentru o relație puternică. Ascultarea duce la înțelegere, la aprecierea partenerului, la cunoașterea lui, la acceptarea lui ca persoană, ca partener al unei echipe.
Oricine poate fi indiferent, dar nu oricine poate auzi ceea ce partenerul de alături transmite prin cele mai simple cuvinte, dar care contează atât de mult pentru a avea o relație puternică.
3. Comunicarea înainte de tăcere
Nu este greu să taci într-o relație. Atunci când între doi parteneri apar unele conflicte, ambii pot alege să tacă, să se închidă în sine, să poarte durerile cu sine. Dar nu aceasta este soluția. Comunicarea este acea pârghie care rezolvă orice problemă.
4. Apropierea înainte de respingere
Nu este atât de ușor să fii într-o relație. Este nevoie de răbdare, acceptare, înțelegere. Nu mereu este totul bine și frumos. Apar și neînțelegerile: unele mai mici, altele mai mari. Dar, dacă în aceste momente ambii parteneri s-ar apropia unul de celălalt, în loc să se respingă, în timp ar reuși să crească o relație puternică și armonioasă.
5. Cedarea înainte de orgoliu
Orgoliul nu duce la nimic bun. Dacă fiecare dintre noi ar striga mereu că doar el are dreptate, nu s-ar rezolva nimic în lumea asta. Într-o relație este și mai complicat: dacă fiecare partener ar fi orgolios, nu ar mai exista iubire. Cedarea face ca relația să devină mai sinceră, mai ușoară.
6. Asumarea înainte de obișnuință
Fiecare om are propriile sale plăceri, avantaje. Fiecare om este obișnuit cu propriile sale priorități, acceptări. Dar într-o relație deja nu mai există doar unul, ci doi oameni.
Fiecare trebuie să facă tot ce ține de propria persoană ca să nu îl provoace pe cel de alături să aibă de suferit. Să-și asume anumite responsabilități, dar și să poarte răspundere pentru faptele și cuvintele pe care le face sau le spune.
7. Echilibru înainte de egoism
Egoismul este un defect al omului extrem de toxic. Îl face pe om să se gândească doar la sine, îl face egoist, rece cu cei din jur și indiferent la durerea altora. Însă în toate trebuie să existe o înțelegere.
Echilibrul într-o relație face ca lucrurile să fie benefice pentru ambii parteneri. Grija și responsabilitatea pentru cel drag face ca relația să se construiască corect, pentru totdeauna.
© De Vorbă cu Tine