La 20 de ani ai dragostea pe care o găsești, la 30 de ani ai dragostea care te găsește pe tine, la 50 de ani ai dragostea pe care o meriți

Nu alegi pe cine să iubești. În schimb, alegi alături de cine să trăiești o viață de om. Nu alegi cui să-i oferi inima, dar alegi cine să aibă grijă de ea. Nu alegi pentru cine să simți, dar alegi cu cine să împarți și pe cine să perpeci ca omul tău. Alegerile uneori sunt mai importante chiar și decât dragostea. Pentru că poți alege să iubești sau să uiți. Să taci sau să spui. Să susții sau să ignori. Dacă iubești, spui când trebuie și susții fără a cere ceva în schimb, e posibil să găsești și să ai parte de o dragoste frumoasă încă de la început. Dacă nu, riști după 30 să cauți orice. Să ignori frumosul. Să te pierzi printre cuvinte, dar nu și dovezi.

Fiecare perioadă din viață îți este dată pentru ceva anume. Pentru fiecare lucru, gând și om din viața ta există timpul potrivit. Până și dragostea are termen de valabilitate atunci când vine vorba de nebunia și prospețimea ei. După 30 nu vei mai trăi cu aceeași sete o aventură, nu vei mai căuta și găsi fără să vrei omul alături de care să uiți cât de tânără sau nebună ești. După 50 nu vei mai căuta să te întrebi de ce da și de ce nu. Vei face niște concluzii la o margine de șemineu și vei gândi că a meritat să iubești. Sau nu. Da, te poți îndrăgosti frumos și după 30 și după 50. Dar diferit va fi felul în care îl vei avea pe cel de alături. La 20 de ani ai fără să ceri. La 30 de ani ai după ce cauți. La 50 de ani ai știind că ai oferit suficient de mult în viață.

Unele lucruri se potrivesc cel mai bine atunci când se întâmplă și nu când deja trebuie. Este simplu să știi să oferi dragoste și să o primești înzecit indiferent dacă ai 20 sau de două ori mai mult. Dar ceea ce poți oferi și ceea ce ai la 20 nu vei mai avea niciodată. Iar să ai dragoste e cel mai complicat lucru. Pentru că uneori nu o ai la timp, alteori o ai cu condiții și alteori cu efort prea mare. Și atunci, nu e mai bine să construiești decât să ceri? Să oferi decât să reproșezi? Să aduci ceva în relație decât să scoți cu forța? Și toate la timpul potrivit. Timpul schimbă. Scchimbă până și dragostea dar și felul în care o vei percepe. După ce te arzi de câteva ori nu  vei mai trăi la fel o iubire nebună. Nici după ce cauți și nu găsești. În timp, ai marele avantaj să meriți dragostea și pe omul de lângă tine. Dacă meriți, se prea poate ca pe la 50 de ani să vezi fericită cum moșul tău te sărută cu drag.

La 20 de ani ai dragostea pe care o găsești, la 30 de ani ai dragostea care te găsește pe tine, la 50 de ani ai dragostea pe care o meriți. sursa foto