Iubirea este să dai puterea cuiva de a te distruge, dar să ai încredere că n-o va face

Încrederea probabil e cel mai frumos lucru ce se poate întâmpla între doi oameni. Atunci ești gata să te oferi în totalitate celui drag și să știi că acesta nu va profita de tine. Te dedici unei relații, unei cauze comune, unor idealuri comune și dorești cu fiecare zi mai mult. Atunci e mult mai simplu să construiești, să crești unul lângă altul ca personalitate și ca partener, să lași lucrurile să meargă în direcția corectă.

Iubirea trece dincolo de starea de frică sau neîncredere pe care o poți simți față de un necunoscut. Pur și simplu ajungi la un moment dat când te regăsești în brațele lui, când simți cuvintele ei spuse și de la distanță, când vă potriviți fără multe complicații și eforturi. Trăiești simplu, sincer și te lași purtată de un sentiment adevărat.

Iubirea adevărată îți permite să lovești în sufletul celuilalt, dar atât omul tău cât și tu știi că nu se va întâmpla asta. Pentru că ți-e imposibil să faci pe omul drag să se simtă prost, e imposibil să rănești, să refuzi, să te detașezi cumva. Atunci ai încredere, ai dorința să fii alături, ai puterea să accepți și să lupți pentru o fericire comună. Probabil asta și este starea supremă a dragostei.

Iubirea este să dai puterea cuiva de a te distruge, dar să ai încredere că n-o va face. – citat cu autor anonim