Florile trebuie oferite fără motiv. Fericirea trebuie să fie adevărată. Casa – plină de căldură. Iubirea trebuie să fie reciprocă. Iar vremea…ce mai contează cum va fi vremea

Ai încercat vreodată să nu asculți de nimeni și să faci așa cum simți tu că trebuie să faci pentru tine și pentru omul de alături? Ai încercat vreodată să lași jos telefonul sau tableta și să mergi la magazinul de flori să iei 3 trandafiri albi? Așa, pur și simplu că sunt florile ei preferate. Ai încercat să nu mai citești despre zodii și grade de compatibilitate, dar să te strecori pe furiș pe lângă ea și să-i dai un sărut? Așa, pentru că o iubești. Ea îți va spune că o săruți ca un leu sau ca un taur sau că pur și simplu că o săruți bine? Pentru că o săruți tu. Ai încercat să nu te ții de timp și motive, dar să ții cont de ce-și dorește celălalt? Să căutați împreună fericirea și nu fiecare separat. Să fiți doi oameni ale aceluiași întreg și nu două jumătăți diferite.

Dacă da, prea bine, măi fă-o încă o dată. Dacă nu, ce te oprește? Indiferența ta? Obișnuința ei? Vezi bine, s-ar putea ca în scurt timp să fie despărțirea voastră. Problema ta, a lui și a altor mii de oameni e că prea mult așteaptă. De ce să aștepți să meargă lucrurile prost ca să faci ceva? De ce să aștepți să găsești motive pentru ca să-i oferi o floare? De ce să aștepți să vină prima la tine să te sărute dacă o poți face tu? Lasă naibii pe-o clipă telefonul, fă un gest, două, mai multe. Fii alături. Ca să ai fericirea pe care o tot citești printre miile de cuvinte, trebuie să și acționezi. Să demonstrezi. Să nu dezamăgești. Vrei fericire? Oferă fericire. Vrei dragoste? Iubește. Vrei afecțiune? Fii grijuliu, omul ei, bărbatul ei bun. Ce-i așa de complicat aici?

Nu căuta motive. Crează-le. Nu juca o fericire falsă. Fă fericit pe omul drag. Trăiește din plin și dacă nu poți, pleacă. Dacă poți, transformă fiecare zi într-un motiv de împlinire. Adaugă la cafea și două prăjituri cu dulceață. La un sărut încă trei. La o îmbrățișare – o floare. Pentru că totul e în mâinile tale. Pentru că doar fraierii pot ceda atunci când trebuie să cedeze cel mai puțin. Și pentru că familiștii adevărați sau cei care țin la relație au parte de-o femeie împlinită și de-o casă plină cu căldură. Atunci și fericirea va fi sinceră și iubirea va fi reciprocă. Iar lucrurile banale ca timpul, motivele, vremea de afară…să le joace altcineva. Tu iubește și trăiește. Trăiește și iubește.

Florile trebuie oferite fără motiv. Fericirea trebuie să fie adevărată. Casa – plină de căldură. Iubirea trebuie să fie reciprocă. Iar vremea… ce mai contează cum va fi vremea. – citat cu autor anonim