Fericirea este ca un sărut: ca să te bucuri de ea, trebuie cu cineva să o împarţi

Nu există un singur om în dragoste, cum nu există fericire fără doi ochi pe care ai vrea să îi vezi dimineaţa. Nu există a avea fără a ceda şi împlinire fără sacrificiu. Nu există iubire fără nebunie. Nici dialog într-un monolog.

Cine a fost fericit cel puţin o dată, va şti că nu poţi trăi fericirea cu jumătăţi de măsură. Iar să te bucuri pentru fericirea omului drag e frumos şi sincer. Amintirea primului sărut şi a sutelor de după îţi vor spune că nu poţi să te prefaci şi nu poţi să mimezi o atingere. Dacă e atingerea pe care ai aşteptat-o o viaţă. Ceea ce ne face fericiţi nu e o bucată de hârtie şi nici frânturi de satisfacţie. Ne consumăm în căutarea fericirii absolute, fără a înţelege de multe ori că ea are doi ochi, o faţă atât de cunoscută şi nişte mâini care te cuprind exact în momentul în care ţi-e cel mai bine. Sau cel mai rău.

Ne legăm de cuvinte şi nu de oameni. Ne trăim fericirea pe bucăţi şi nu ca un tot întreg. Şi doar când găsim un om, când ne găsim omul nostru înţelegem că fericirea nu e o stare trăită singur sau un egoism nebun. Atunci, fericirea ta e fericirea ei şi fericirea ei e şi fericirea ta. Şi ambii veţi realiza orice, dar orice ca să trăiţi o fericire comună. Atât!

Ce este fericirea? Pentru mine fericirea este dragostea. Cu cât mai multă dragoste am în viață, cu atât sunt mai fericit. Pentru a fi fericit, trebuie întâi să te iubești pe tine: cu toate greșelile și trăirile tale, să iubești ceea ce ai. Să înțelegi că fericirea, cât și dragostea sunt o alegere. Astfel, să alegi să oferi dragoste și altora, să iubești. Vrei mai multă dragoste, oferi mai multă dragoste. Oferind, construiești alături de altcineva o fericire comună.

Dragostea nu trebuie să fie o goană după fericire, ci un răspuns. Prea multe suflete menite să fie împreună se încăpăţânează și strică ceea ce alţii nici măcar nu pot construi. Ce este fericirea? Pentru mine fericirea este dragostea și alegerile făcute în numele ei. Probabil să alegi să împarţi fericirea cu cineva e cea mai frumoasă declaraţie de dragoste oferită vieţii.

Fericirea este ca un sărut: ca să te bucuri de ea, trebuie cu cineva să o împarţi!

De vorbă cu tine