Femeile se îndrăgostesc de ceea ce aud iar bărbații de ceea ce văd. De asta femeile se machiază peste măsură iar bărbații mint la greu

Dacă femeile și bărbații ar iubi la fel, s-ar plictisi de dragoste. S-ar îndrăgosti și s-ar plictisi apoi de același sărut, aceeași atingere, aceleași gânduri. Pentru că ar găsi nepotrivit să ofere ceea ce primesc. Pentru că a te îndrăgosti e diferit de a iubi.

Așa că femeile și bărbații vor căuta dragostea cum știu ei mai bine: unii cu ochii iar alții cu urechile. Unii vor privi și alții vor asculta. Și ambii vor înțelege că nu, sinceritatea e o treabă prea serioasă pentru un flirt de câteva zile. Sau ani. Sau pe viață. Firește, și unii și alții se vor înșela.

Să te îndrăgostești nu e complicat. De asta femeile, dar și bărbații au transformat asta într-o joacă. Într-un circ de doi bani în care uită că mai este viață în doi, mai sunt emoții sincere, mai este încredere și susținere. Toți încearcă să împresioneze, să se dea pe spate reciproc. Să cucerească, să afișeze asta că deh, e important…și apoi să lase. Cineva cu siguranță va plânge, cineva va trânti o ușă, va sparge niște pahare, va netezi o margine de pat și atât.

Dar cu atât e mai atractiv pentru un show amoros, nu-i așa? Mulți și multe se joacă cu dragostea. Cu fericirea altuia. Sau la rândul lor se îndrăgostesc și trăiesc o dragoste aparentă, în care minciuna, mușchii, alinturile și rujul de pe buze sunt instrumente care atrag atenție. Sunt parte din joc. Sunt femei care se lasă cucerite de câteva cuvinte aruncate în vânt. Vor crede bărbatul de alături. Și sunt bărbați care vor privi și….doar vor privi.

La ambii asta se va numi dragoste la prima vedere dar nici pe departe nu e dragoste. Prima vedere poate. Sau primele cuvinte. Prefăcuții în dragoste îi prinzi repede. Ei se fugăresc după fiecare fustă și ele își pregătesc de acasă arsenalul pentru a cuceri.

Firește, nu toți sunt așa. O femeie adevărată nu va avea nevoie de acel superman în cuvinte. Un bărbat nu va căuta o femeie sculptată în vopsele. Da, când te îndrăgostești, o faci tot în mod diferit. Nu există dragoste care să fie la fel. Dar nu există nici dragoste care să o începi c-o minciună și-o bucată de machiaj. O femei și un bărbat se au întâi pe ei înșiși.

Și apoi vor avea răbdare să construiască împreună. Vor ști să treacă peste obstacole, nu vor fugi la prima tentație sau impas și vor lupta împreună pentru fericirea lor. Vor fi un mecanism perfect, două jumătăți care se completează în fiecare zi. Poate și asta face diferența între dragoste și fluturi în stomac.

Femeile au obiceiul să-și facă fața portret de milioane, pentru a impresiona cât mai mulți bărbați. Iar bărbatul e deprins să înflorească totul de o mie de ori, doar doar s-a așeza o femeie lângă la aceeași masă. Și cu siguranță sunt mulți bărbați cărora să le placă fete bine machiate și femei care să aprecieze romane. Dar, pentru ce atâta demonstrație?

Dragostea se simte simplu, fără adaosuri, fără umplutură. Dragostea e ascultarea celuilalt și fericirea să îl cunoști în fiecare zi. Și să te regăsești în gesturile lui, atitudinea lui, dragostea lui. Cât despre cuvinte siropoase sau machiaj…în dragostea adevărată lucrurile de supraață vin și se duc la fel de repede.

Femeile se îndrăgostesc de ceea ce aud iar bărbații de ceea ce văd. De asta femeile se machiază peste măsură iar bărbații mint la greu.