Femeile iubesc bărbaţi cu viitor frumos, bărbaţii iubesc femei cu trecut frumos

Cine a zis că dragostea e oarbă, s-a înşelat. În dragoste, fericirea are ochi, reproşurile au ochi şi momentele de tăcere la fel. Şi mai au şi cap. Şi urechi. Nu poţi iubi fără să simţi cum nu poţi să simţi dacă nu auzi, vezi şi trăieşti momentele alături de omul drag. Nu contează, eşti femeie sau bărbat, vrei cel mai mult ca seara cineva să pună capul la pieptul tău sau să-ţi spună un sincer te iubesc. Asta şi-o doresc şi boschetari şi oameni de elită deopotrivă. Toţi vor iubire, dar toţi o trăiesc diferit. Femeile şi bărbaţii iubesc diferit.

Ea. Va iubi frumos, pentru că este femeie iar la o femeie până şi iubirea trebuie să fie frumoasă. Va aprecia florile oferite dimineaţa, săruturile date între două chestii urgente şi mâna care se va întinde să o cuprindă când va coborâ din transport. Va şti că un bărbat  este puternic şi hotărât şi poate de asta va aprecia şi mai mult când el va veni cu decizii, cu scopuri, cu planuri. Într-un final, va aprecia ideile sale de viitor.

Pentru că o femeie va rămâne lângă bărbatul care indirect îi va oferi stabilitate şi siguranţă pentru ziua de mâine. Şi de poimâine. Şi pentru următoarea lună la fel. Ea nu va trebui să gândească pentru doi iar el nu va trebui să vină de fiecare dată cu argumente de ce aşa şi nu altfel. Pentru că ea deja va şti că aşa e cel mai bine. Altfel e pentru altcineva. Ea va iubi cel mai mult acel unic sentiment când ar fi gata să meargă după el şi la capătul lumii. Pentru că el e stâlpul relaţiei. Pentru că el îi poate oferi  un viitor frumos.

El. Va iubi puternic şi hotărât, pentru că el este bărbat iar bărbaţii altfel decât hotărât nu pot iubi. Va iubi toate momentele de bunătate şi calm lângă ea, când dincolo de coloritul unei zile pline de job şi stres, se va linişti luând-o la pieptul său şi dându-i un sărut cald pe frunte. Va şti că ea îl va asculta şi tot pentru ea ar face orice pe lumea asta. Va aprecia că, chiar dacă el nu spune, ea are grijă să-l suprindă cu ceva bun, gustos, special.

Tocmai că ştie că a trecut prin alte relaţii şi are o poveste în spate care o va ridica în ochii lui, o va iubi mai mult. El va ţine la momentul când ea îi va spune de trecutul ei şi va înţelege că această femeie, indiferent de câţi bărbaţi nu a avut înainte, l-a ales pe el să fie ultimul bărbat. Undeva în sine, el va şti că ea a trecut prin experienţe prea multe ca să-şi mai permită altele, deci a ales cea mai frumoasă dintre ele: cea de-o viaţă! El o va iubi mult, prea mult ca să spună în cuvinte.

Dar va şti că femeia lui înţelege că ceea ce el vorbeşte nu se compară în nici un fel cu ceea ce el simte. Pentru că ea e partea frumoasă a relaţiei. Pentru că ea are un trecut frumos.

Între trecut şi viitor, femeile şi bărbaţii au găsit un echilibru şi o poftă de dragoste în prezent. Şi totuşi, femeile iubesc bărbaţi cu viitor frumos, bărbaţii iubesc femei cu trecut frumos.