Femeia este o floare. Iar bărbatul un grădinar. Cel mai grijuliu grădinar mereu va avea cea mai frumoasă floare

Bărbații pot iubi. Iar dacă ai văzut vreodată un bărbat care iubește vei înțelege ce înseamnă fericirea pentru o femeie. Pentru că atunci fericirea ei e și fericirea lui iar tot ce face are un sens.

Dragostea este așa un tot întreg de emoții, de lucruri nebunești, de gesturi și replici, că uneori nu ai putea face diferența dintre un bărbat și un copil, iar alteori dintre același bărbat și un bătrân cu plete. Ori  în dragoste de la copilărism la înțelepciune nu e decât un pas.

Ceea ce ai alături te reprezintă. Ceea ce ai în suflet îți reflectă bucuriile și fricile. Cea pentru care ai lupta și ai cuceri îți dictează faptele. Un bărbat va căuta mereu să lupte pentru cea mai frumoasă, cea mai de suflet, cea mai a lui femeie, ca apoi să aibă grijă de ea și să nu vrea să fugă la alta cu prima ocazie. De fapt, odată ce e un bărbat care se respectă, nu va face asta niciodată. Dar va avea grijă. Va folosi fiecare moment să fie alături, acolo, pentru că ea are încredere în el și pentru că el știe să ofere încredere.

Dragostea și fericirea vin pas cu pas. Ceea ce vine repede la fel de repede și se duce. Dacă construiești, se prea poate ca tu să fii cel care pune cărămizile și nu o va face altcineva în loc. La fel și cu femeile. O femeie pe care o cucerești din prima, cu o mașină și-un buchet de flori va fi cel mai probabil a ta, dar prea puțin timp cât să dorești să-i cunoști și sufletul.

Dacă reușești să o uimești prin ceea ce ești tu, real și sincer, ai șansa să îi arăți pentru tot restul vieții cât de multă dreptate a avut atunci când te-a ales. Nu o femeie decide când să primească o floare sau când să i se ofere mâna ca să coboare din troleibuz. Nu o femeie se întreabă cine va schima becul din bucătărie sau cine îi va spune cât este de frumoasă. Pentru că bărbatul de lângă ea va ști deja ce să spună și cum să facă.

O femeie alături de un bărbat trebuie să se simtă mai specială decât atunci când nu este lângă un bărbat. Da, bărbatul și femeia sunt egali și ambii vin pe același nivel de apropiere și dragoste într-o relație. Și totuși, el e bărbat și ea e femeie. El aduce scopuri și fapte și ea susține. El face complimente și ea apreciază. El are grijă și ea are încredere.

O femeie pur și simplu nu va nega grija și dragostea unui bărbat. Sau nebunia lui.  Altfel nu ar mai iubi nici femeile niciodată. Ceva există între atracție și iubire iar acel ceva este modul în care cucerești o femeie. Femeile adoră să fie cucerite, susținute, corectate și sfătuite chiar.

Da, ele mereu au putut și pot să facă astea singure, dar parcă aici și vine diferența. Un bărbat în viața unei femei face diferența.

Ai grijă de femeia de lângă tine, mereu. Și nu uita: femeia este o floare. Iar bărbatul un grădinar. Cel mai grijuliu grădinar mereu are cea mai frumoasă floare