Femei, aveți grijă ce bărbat vă luați, cu el doar veți avea și copii. Oricine poate deveni amant, prieten, părinte chiar, dar nu toți pot deveni tată

Femeia este cel mai genial planificator. O femeie mereu va gândi cu câțiva pași înainte o relație în care deja e implicată total. Se va imagina alături de bărbatul de lângă, peste o săptămână sau zece ani. Își va imagina cum el o susține, cum o sărută, cum o ține de mână pe stradă, cum repară o mașină, cum o conduce, cum călătoresc, cum are grijă de ea, cum el duce gunoiul sau poartă șorț în bucătărie.

Sau cum face cunoștință cu părinții ei. Își va imagina momentele de tandrețe și când se ceartă. Și cum se împacă apoi făcând dragoste. Cum va arăta o zi din viața lor comună. Însă cel mai frumos va fi imaginându-și cum bărbatul ei ține niște copii de mână. Copiii lor. Cum el este părinte. Cum e tată.

De asta o femeie poate că va avea mulți bărbați, poate că va iubi pe mulți și poate cu mulți dintre ei își va imagina viitorul, dar pe puțini îi va vedea tatăl copiilor ei. Nu părinte, ci tată. Pentru o femeie este important ca bărbatul de lângă să fie capabil să crească copiii săi și capabil să-i educe. Împreună firește. Mai important chiar și decât mersul relației. Și nu că doar pentru femeie…în general e important ca într-o familie copilul să aibă un tată. Părinți sunt mulți, tați mai puțini.

Chiar de e adevărat că fiecare părinte își iubește odrasla. O femeie care va înțelege asta va căuta un tată bun, un tată cu perspectivă, un tată care va veni în goană în ziua când ea va naște. Care de fiecare dată va ține în brațe copilul părintește, cu grijă. Care, pe moment ce copilul va crește, va fi sursa lui de încredere, generator de sfaturi, stâlpul și omul care va rezolva orice problemă în familie.

Un copil asta trebuie să vadă de mic. Și trebuie să fie educat pe măsură. Să vadă în tatăl său un exemplu. Iar tatăl va avea grijă de fiica lui la prima întâlnire sau va merge cu băiatul la fotbal. Va fi alături când trebuie și va dojeni când trebuie. Tatăl rămâne tată și la 20 și la 50 pentru copilul său. O femeie va aprecia și va dori asta pentru copilul său.

Așa că femei, aveți grijă de cine va fi tatăl copiilor voștri. Întrebați-vă dacă omul de lângă poate fi tată, așa cum îl știți. Sau dacă cu el în genere copilul vostru va avea și tată, nu numai părinte. Când vine vorba despre a fi tată, un bărbat poate avea de toate și în același timp nimic. Poate fi bun sau nu. Poate fi grijuliu sau nemernic. Aveți grijă să fiți respectate, susținute, înțelese. Pentru că felul cum vă tratează deja e un bun exemplu pentru viitor. Comunicați mai mult despre copii.

Vedeți ce face în preajma altor copii. Ce copil a fost el. Îl puteți accepta drept prieten, amant, iubit, dar dacă treabă nu are cu rolul de părinte, jumătate din planuri cad. Și nu, nu zic că bărbații sunt răi, nemernici și nu pot deveni tați. Dacă ați văzut vreodată un tată îndrăgostit părintește de copilul său veți ști că mai dulci și grijulii decât tații nu găsești. Emoționați, dar și hotărâți. Așa sunt ei tații. Doar că până la a ajunge tată unii bărbați mai au drum lung.

Iar alții de cum devin părinte uită că mai există atenție, grijă, dragoste. Aveți grijă, femei, de lumea pe care i-o oferiți copilului, o lume în care tata este o necesitate. Nu doar un bărbat care să privească mut sau să fugă pe ușa din spate. Și nu uitați că copilul se crește mereu în doi.

Femei, aveți grijă ce bărbat vă luați, cu el doar veți avea și copii. Oricine poate deveni amant, prieten, părinte chiar, dar nu toți pot deveni tată. – citat cu autor anonim.