Fără să oferim femeilor raiul, le cerem să devină îngeri. În schimb fără să le cerem nimic, femeile sunt gata să ajungă și în iad pentru noi

Femeile pot iubi până la imposibil. Femeile pot ierta mai mult decât ar face un muritor. Femeile pot lupta pentru doi. Pot trece dincolo de propria fericire și pot trăi intens lumea unui bărbat pe jumătate plecat din relație. Și dacă el îi va cere să rămână, ea va rămâne. Pentru că va iubi. Și dacă el o va ruga să se schimbe, să devină îngerul lui, ea se va schimba. Pentru că îl va iubi. În acest timp el posibil să nu-i promită nimic, posibil să nu-i ofere nimic. Prezența lui va fi suficientă pentru ea. Și așa va greși cel mai mult.

Sunt bărbați care oferă tot ce au mai scump femeii iubite. Ei vor iubi. Și sunt bărbați care cer și nu oferă nimic. Cer dragoste, cer sacrificii, cer să treacă cu vederea o trădare, două, trei. Cer iertare, cer lumea ei. Ei vor profita și nu vor înțelege importanța reciprocității într-o relație. Atunci când o femeie iubește cu adevărat, e mai ușor să te folosești de naivitatea ei și asta o înțeleg foarte bine cuceritorii, bărbații de ocazie, vânători de suflete frumoase și nevinovate. Unii bărbați vor fi alături și alții vor fi să ceară.

Noi, bărbații, avem deseori tupeul să schimbăm femeia care ne iubește. O schimbăm fără a ne da seama: reproșând, certând, fiind indiferenți. Sau iubind la rând nostru cu aceeași intensitate. Dragostea întotdeauna a fost centrul universului a doi oameni. Se întâmplă însă ca ea să simtă tăcerea noastră. Să știe că nu iubim la fel de mult. Să vadă cum o relație odată frumoasă riscă să nu mai fie. Atunci ele sunt gata să facă orice, numai să întoarcă ce nu mai este. El suferă pentru noi, ele iubesc pentru noi, ele vorbesc pentru noi. Ele sunt gata să meargă până și în iad, doar să știe că mai există o șansă. Noi însă suntem neputincioși deja. Noi nu am iubit-o la fel de mult. Noi nu i-am oferit raiul atunci când trebuia. Dragi bărbați, iubiți sincer, la timp, iubiți femeia vieții voastre.

Fără să oferim femeilor raiul, le cerem să devină îngeri. În schimb fără să le cerem nimic, femeile sunt gata să ajungă și în iad pentru noi.