Există un semn ignorat în relație, care îți spune că omul de lângă tine va pleca în scurt timp

Există un semn în relațiile care nu funcționează în mod corect, acolo unde unul din parteneri vrea să evadeze, să nu mai facă parte din această poveste, să caute alt drum. Reținerea politicoasă este, de fapt, cel mai periculos indicator al acestei intenții.

În timp, omul de alături devine tot mai reținut, tot mai închis în sine. S-ar părea că este un semn bun, el încetează să te mai critice, să mai strige, să mai reproșeze lucruri, să vorbească urât. Ai rămas singura persoană care insistă, vorbește, reproșează.

Te revolți de toate lucrurile care nu funcționează, vorbești deschis despre tot ce îți provoacă neliniște, furie. Iar omul de alături tace, nu vine cu replici, nu comentează. Pur și smplu tace, chiar dacă în trecut comportamentul era complet diferit.

La început era atât de implicat în acest proces al nemulțumirii. Cerea implicare, cerea o reacție, refuza să accepte un spectacol cu un singur rol, un singur personaj. Era acolo, era parte din acea poveste, chiar dacă era toxică.

Iată ultimul semn că partenerul va pleca. Primul semn este diferit: acolo vei descoperi certuri permanente, reproșuri incredibile, atacuri la persoană. Vei găsi multe cuvinte aruncate în grabă, multe emoții, multă nervozitate.

Ultimul însă aduce cu sine o tăcere adâncă, dincolo de care nu mai există nimic. Certurile dispar, ele sunt înlocuite cu liniștea și resemnarea. Reproșurile dispar și ele, nu mai există tentativa de a se apăra, de a demonstra ceva.

Este indiferent? Asta e!

Este un nesuferit? Foarte bine. Nu mai are rost să ceară o altă abordare, o altă atitudine, un alt comportament. Trebuie pur și simplu să ducă acest proces până în acel punct decisiv, după care cale de întoarcere nu mai există.

„De ce ce a spus nimic?” se va revolta partenerul. „De ce a lăsat lucrurile să ajungă în acest moment urât?” Realitatea este că s-a revoltat de o mie de ori, a spus de o mie de ori, a încercat să explice, să caute soluții, să ceară, să insiste, să implore chiar.

De atât de multe ori a căutat o reacție pozitivă și corectă din partea omului de alături. De atât de multe ori l-a rugat: nu vorbi urât, nu mă jigni, fii prezent, fii conectat la această relație, fii responsabil, fă ceva.

Acum a înțeles că nu mai are rost. Dacă cel de alături nu a înțeles, este inutil să mai critice, să mai repete la nesfârșit aceleași expresii, să caute răspunsuri. Va avea un comportament politicos, reținut, dar gata de plecare.

Între timp, lucrurile vor fi spuse, drumul va fi ales deja. Într-o zi fericită, va pleca. Este un adevăr crud al multor relații, acolo unde comunicarea și empatia lipsesc, acolo unde partenerul nu este responsabil și asumat.

E vorba și despre iubire. și despre prietenie, și despre serviciu. Această reținere politicoasă este cel mai periculos semn, ignorat cel mai des.