El va regreta că te-a pierdut atunci când va vedea aceste lucruri la tine

Nu ai vrut să se întâmple așa, să nu mai fii lângă omul în care aveai atât de multă încredere, pe care îl iubeai din toată inima. Nu ai vrut să te detașezi de el, dar ai fost nevoită să accepți o decizie egoistă și să lași în urmă povestea voastră.

Ai descoperit în timp că propria ta lume este locul de care ai nevoie. Ai început să te iubești cu adevărat, să nu uiți de tine, să îmbrățișezi experiențe frumoase și să accepți în viața ta oameni potriviți, sinceri, corecți.

El nu a reușit să facă același lucru, ba chiar și-a schimbat atitudinea față de tine. A ajuns la câteva concluzii care îl provoacă să regrete despărțirea de tine. Poate va încerca să revină alături, să ceară o nouă șansă sau poate pur și simplu va trăi acest regret.

Va regreta că nu este alături de tine, știind când te frumoasă este viața ta, cât de fericită ești. Va dori să facă parte din această poveste, își va aduce aminte de momentele în care împărțeai cu el din bucuria ta, din recunoștință și admirație.

Își va da seama că trăiai la fel de sincer și atunci, iubeai la fel de puternic și atunci, îți doreai aceleași lucruri sincere. El pur și simplu nu a văzut realitatea, a ignorat un comportament atât de drag sufletului său, dar atât de străin acum.

Va regreta, descoperind o femeie liberă

Ți-a fost greu să te desparți de el, din moment ce ai iubit sincer. Ți-a fost și mai greu să lași în urmă dependențe și iluzii, speranțe care trebuiau să devină realitatea voastră. Dar ai reușit să mergi mai departe, ai avut curajul să uiți tot ce îți provoca suferință.

Ai găsit liniștea în sufletul tău, ai reușit să separi emoțiile toxice de sentimentele adevărate. Ai găsit o cale să te întorci cu fața spre pacea interioară, spre căldura unor cuvinte potrivite. El regretă că nu a înțeles la timp, nu a știut că poți trăi o libertate în doi.

Va suferi și îi va fi dor, văzându-te de mână cu alt bărbat, știind că ai reușit să îți refaci viața, să mergi mai departe. El nu a reușit să găsească femeia potrivită, nu a reușit să se atașeze emoțional de un suflet bun, fiind de multe ori trădat.

Și-a dat seama cât de sincere erau intențiile tale, cât de profundă era iubirea ta. Are motive să fie gelos, să privească cu regret spre povestea ta de iubire, știind atât de bine că putea fi în locul bărbatului din viața ta.

Va trăi acest regret, știind că nu-l mai consideri o opțiune, nici chiar parte din viața ta. Mult timp ai fost atașată emoțional, ai sperat că se va întoarce, va înțelege ce a pierdut, dar nu puteai să trăiești la infinit iluzia.

El este doar o parte din trecutul tău, o lecție importantă din viața ta, o experiență frumoasă sau mai puțin frumoasă. Dar atât, nimic mai mult. El regretă această desfășurare a lucrurilor, înțelege că ar schimba atât de multe și totuși nu mai poate face nimic.

Ai lăsat totul în urmă

El, dimpotrivă, a readus acel trecut în prezent, pentru că este amintirea care îl ajută să suporte realitatea. Va găsi persoana potrivită, va găsi povestea lui, dar în adâncul sufletului va trăi acel regret, acea dezamăgire.

© De Vorbă cu Tine