Dezamăgirile nu te fac mai puternică, ci mai rece

Dacă ai fi un om indiferent și ai avea o inimă rece, probabil acest articol nu ar fi pentru tine. Dar precum fiecare om de pe această lume, fie că recunoaște sau nu, a suferit cel puțin o dată în viață sau i-a fost trist, atunci vei găsi și tu o parte din sufletul tău aici.

Mulți spun că fiecare dezamăgire îți aduce o doză în plus de încredere. După asta știi cum să reacționezi în fața oamenilor profitabili, știi cum să faci față amăgelilor și știi cum să începi altfel o relație, o aventură chiar, o nouă viață. Dar spune-mi, vei fi la fel? Vei avea puterea după multe dezamăgiri să te mai dedici unor oameni, să le răspunzi cu căldură la cuvinte sincere? Oare nu vei refuza un om, crezând că e la fel ca toți? Cei din jur vor spune că totul trece, dar de ce-ți pasă cu adevărat nu trece niciodată. Atunci dezamăgirile devin cicatrici pe suflet și cu cât mai multe ai, cu atât mai greu îți este să te debarasezi de trecut, de complexe, de frustrări.

Dezamăgirile te fac mai indiferentă față de tot ce se întâmplă în jurul tău, față de lumea frumoasă și oamenii cu adevărat buni. De asta contează să îți înveți lecțiile și să le vezi drept lecții și nimic mai mult. Trebuie să înțelegi că tu singură ești în stare să depășești un moment și că e cel mai absurd să plângi după cineva care nu merită asta.  Înainte să îți deplângi soarta, implică-te în mersul corect al vieții tale. Elimină toate motivele care ți-ar putea duce dezamăgirea. Elimină oameni nepotriviți și gânduri în plus. Elimină neîncrederea în tine. Scapă de furia față de lucruri nepotrivite. Înțelege că fiecare clipă senină aduce cu ea și oameni calzi și sinceri. Fii un om minunat și vei avea alături oameni minunați. Atunci pur și simplu nu vei avea motive să te dezamăgești. Sau dacă într-o zi și vei avea un regret, vei spune că pur și simplu nu a mers.