Cum să treci cu demnitate peste despărțirea de omul pe care l-ai iubit

Nu va fi ușor. Nu are cum să fie ușor, dacă ai simțit cu adevărat. Dacă amintirea acestui om a rămas în gândurile tale, dacă sentimentele mai bat în inimă. Dar, atunci când știi că nimic nu mai poate fi schimbat, nu contează doar ce a fost, dar și ce urmează.

Poți să suferi luni și ani de zile. Poți să alergi cu disperare după acest bărbat, implorându-l să revină în viața ta, chiar dacă ți-a explicat foarte clar că nu vrea acest lucru. Poți să te umilești în fața lui, sperând doar la o clipă petrecută în doi.

Dar deja nu va mai fi vorba despre iubire, ci despre o dependență bolnăvicioasă, de care trebuie să te detașezi. În joc este viitorul tău, starea ta de bine. Visurile și șansa la o nouă iubire. Nu jertfi totul, de dragul unei iluzii, a unei povești inventate.

Poate că nu este el de vină, pentru tot ce s-a întâmplat. Poate că ați ajuns la acea limită a acceptării, a răbdării, a suferinței. Doar că lucrurile nu se opresc aici, viața nu se oprești după această despărțire, chiar dacă o mie de gânduri te asaltează.

Nu ai vrut să fie o lecție, nu ai vrut ca cele mai frumoase experiențe să le transformi în amintiri. Însă anume aceste lecții te vor ajuta să fii un om mai corect, mai empatic, mai implicat. Anume aceste amintiri îți vor oferi un exemplu perfect de implicare sau indiferență.

Un singur lucru nu trebuie să-l elimini din ecuație: demnitatea ta. Acel respect de sine, acea privire spre viitor, pe care nimeni nu o poate înfrânge. Ești mai mult decât un element în povestea alcuiva, mai mult decât o variantă de rezervă.

Ești un întreg Univers

Atunci, ai grijă de acest Univers. Despărțirile sunt dureroase, dar și mai greu este să uiți de tine, atunci când cei din jur deja au făcut-o. Nu elimina omul din gândurile tale, acest lucru este imposibil. Nu dori răzbunare, lucrurile se pot întoarce împotriva ta.

Concentrează-te în jurul propriei persoane. Folosește acest timp de după despărțire pentru a descoperi adevărata ta destinație. Analizează ce a fost corect și ce a fost greșit în acea relație, regândește limitele. Fii pregătită pentru tot ce va urma.

Dacă simți că vrei să călătorești, călătorește. Dacă munca te va ajuta să treci mai ușor peste, muncește. Dacă discuția cu oamenii îți va aduce liniște, stasi de vorbă cu acești oameni. Indiferent dacă sunt străini sau prieteni apropiați.

Nu există reguli pentru a trece peste o relație. Există însă lucruri de care trebuie să ții cont, pentru a rămâne cu capul sus, demnă și corectă, atunci când totul se sfârșește. Nu deveni o victimă a trecutului, dar nici nu transforma în dușman pe acel om.

Este timpul perfect să te cunoști. Să readuci iubirea în inima ta, în mod special iubirea de sine. Poate lipsa ei te-a împiedicat să vezi lucrurile cu alți ochi, să ieși din relație mult mai devreme, sau să înțelegi acest om cu adevărat. Ascultă ce spune inima.

Ai iubit acest om, iată deja o realizare a vieții tale. Ai iubit, poate că îl mai iubești. Închide ochii și lasă toate gândurile urâte să treacă pe lângă tine, să le ia vântul. Deschide ochii și bucură-te de tot ceea ce ai, de această nouă șansă a vieții.

© De Vorbă cu Tine