7 motive să renunți la o relație cu un bărbat căsătorit

Iubirea te poate face să te îndrăgostești exact de bărbatul nepotrivit, fără să mai judeci corect, fără să mai vezi adevărul în jur, visând cu ochii deschiși. O iubire nepotrivită poate fi cu acel bărbat căsătorit, trăind iluzia și nu realitatea.

El va apărea în viața ta întâmplător, îți va promite imposibilul și te va cuceri prin felul său de a fi. Te va provoca să-i crezi cuvintele, să speri că aveți un viitor comun. Doar că, din noi, vei tări iluzia. Iată câteva motive să renunți la o relație cu un bărbat căsătorit:

1. Soția mereu va fi o prioritate

Deși ți-a promis că va rămâne cu tine și te-a convins că tu ești femeia vieții lui, aceste declarații nu sunt decât povești inventate, pentru a te păstra alături atât timp cât este necesar. Să nu uiți că pentru el soția sa mereu va fi o prioritate.

El doar te va minți cu vorbe frumos ambalate, construind un scenariu care poate dura ani de zile. În tot acest timp vei spera că lucrurile se vor schimba, fără a fi adevărat. Mereu va exista o soție, la care se va întoarce. Pune punct unei astfel de suferințe.

2. Trăiești o iluzie, nu o relație

Nu-ți fă iluzii false despre relația cu el, pentru că nu este vorba decât despre o conexiune imaginară, o poveste inventată doar de tine. Dacă îți dorești să ai cu el o relație adevărată, nu poate fi vorba despre secrete, lacrimi, dorințe ascunse.

3. Fii gata să te părăsească în orice moment

Nu te gândi la un viitor frumos alături de acest bărbat. Nu trăiești decât o iubire interzisă, o relație trecătoare, în care el te poate părăsi în orice moment, fără să poți face nimic. Te hrănește cu promisiuni, asta e tot ceea ce vei putea obține de la el: cuvinte și promisiuni false.

Sperând la un viitor inexistent, nu faci decât să deviezi de la realitate, pentru că alături de el niciodată nu va exista ideea unei relații adevărate. Doar visuri crescute din propria ambiție de a te atașa de cineva.

4. Pierzi ani importanți din viață

Cei mai frumoși ani ai tăi îi pierzi în relația cu un bărbat căsătorit. Nu vei avea lor prioritar în inima sau viața lui, pentru că acest loc va fi deja ocupat. Nu te lăsa consolată de gândul că poate într-o zi te va alege. Nu se va întâmpla.

Lasă totul în urmă și eliberează-ți viața de această relație toxică. Lasă drum liber pentru cel care cu adevărat îți poate fi alături, liber și conștient de valoarea unei conexiuni emoționale sincere.

5. Nu construi fericirea pe durerea altuia

Crezi că soția lui nu știe nimic despre voi doi. Crezi că ea este exact așa cum o descrie el, o indiferentă. Crezi că merită toată această suferință. Dar întreabă-te: aceasta este realitatea? Chiar și dacă ar fi, nu vei avea un viitor bun cu un bărbat căsătorit, dacă încerci să construiești fericirea pe durerea altei femei.

Așa cum legea bumerangului nu a anulat-o nimeni, într-o altă zi poți fi chiar tu în locul ei, poți plânge și arde de durere știind că bărbatul tău iubit te împarte cu altă femeie. Nu accepta să fii rezerva lui, provocând suferință.

6. Nu trebuie să fii vindecătorul lui emoțional

Deși el s-a prefăcut a fi victima perfectă care suferă din lipsă de atenție, dragoste și respect din partea soției sale, nu-l lăsa să te manipuleze și să te încarce cu problemele din viața sa personală. Nu accepta să devii vindecătorul propriilor sale dureri, suferințe interioare.

Nu te tranforma într-o femeie lipsită de verticalitate și de respect față de propria persoană. Ai curaj și demnitate, dacă între voi este iubire adevărată, totul se va întâmpla în cel mai transparent mod, iar el va acționa ca un bărbat matur emoțional.

7. Vei înlocui dorințele tale cu ale lui

Vei ajunge să devii victima acestui bărbat însurat, depinzând de el în totalitate. Nici nu-ți vei da seama cum vei înlocui dorințele tale cu ele lui, cum vei încerca de fiecare dată să găsești timp pentru el, lăsând totul la o parte.

Vei uita de planurile și scopurile tale de viață. Întreaga ta viață se va roti doar în jurul lui, iar tu vei fi o jucărie temporară în viața sa. Nu accepta așa ceva.

© De Vorbă cu Tine