5 comportamente ale unei femei, care-l fac pe un bărbat bun să renunțe la relație, la iubire, la tot

Atunci când fiecare moment petrecut împreună devine o sursă de nefericire și neputință, când în locul afecțiunii și al încrederii există multă presiune și control, când emoțiile lui sincere sunt ignorate și când umilința ia locul realității, nimic nu mai contează.

Nu contează iubirea, asumarea și dorința de a fi bine. Dincolo de echilibru și implicare, dincolo de provocări și de găsirea unui compromis, sunt comportamente și reacții care aduc multă frică și durere în sufletul unui bărbat. Atunci el poate renunța.

Ea nu vine alături pentru a construi, dar pentru a se folosi de sinceritatea lui. Vine să-și impună propriile convingeri, să schimbe în totalitate omul, să-l forțeze să renunțe la tot ce are mai scump de dragul ei. Sunt atât de multe așteptări toxice.

El nu este niciodată suficient de bun, el nu se pricepe la nimic, el este dator să ofere totul pentru această relație. E un fel de a fi care anulează iubirea, indiferent cât de puternică este, care convinge un bărbat să nu-și mai deschidă sufletul vreodată.

Critica devine o normalitate, la fel și înjosirea. Ea îi vorbește urât, mereu cu o atitudine superioară, gata să se detașeze emoțional atunci când lucrurile nu funcționează așa cum vrea. Îi judecă alegerile, îi desconsideră planurile, se amuză pe seama visurilor lui.

Un bărbat bun va căuta soluții, va încerca să acopere umilința cu gesturi sincere și pline de afecțiune, dar dincolo de limite va găsi doar frustrare și regrete. Atunci va renunța să mai lupte pentru o poveste construită doar de el.

Există mult control și gelozie bolnăvicioasă

Ea refuză să accepte lumea și libertatea partenerului, există atât de multe întrebări și îndoieli. Îi reproșează că nu stă suficient de mult timp alături, chiar dacă realitate nu este așa. Îl acuză că nu-i pasă, chiar dacă el este implicat și iubitor.

Caută să-i controleze fiecare mișcare, îl urmărește și îi scrie atât de multe mesaje. Este geloasă pe fiecare discuție avută de el, pe fiecare interacțiune. Doar că această obsesie nu poate fi suportată la infinit: un bărbat va obosi și se va îndepărta emoțional.

În locul empatiei și al înțelegerii există o atitudine egoistă, care se reflectă în fiecare decizie luată. Sfaturile ei sunt mai potrivite, dorințele ei sunt mai importante, alegerile ei contează mai mult. Starea ei de bine este cel mai important aspect din relație.

Chiar și atunci când îi vorbește despre lucruri care îl afectează, nu primește decât reproșuri, nemulțumiri, tăcere. Dacă înțelege că nu poate fi sincer alături de ea, dacă indiferența este o normalitate în relație, refuză să meargă mai departe.

Există multă minciună și falsitate. Ea își permite să poarte măști, doar pentru a-și crea anumite avantaje. Ea denaturează realitatea, doar pentru a avea mereu dreptate. Ea nu-i vorbește despre trecut, despre experiențe, despre dorințe.

Minciuna va distruge tot ce este mai scump în relație și-l va forța pe un bărbat bun să plece. Va ști că acolo unde umilința și neîncrederea iau locul iubirii, nimic nu mai poate fi păstrat, construit, admirat, prețuit.

© De Vorbă cu Tine