Cum să-l faci să înțeleagă că te poate pierde cu adevărat

Se întâmplă atât de des să rămânem blocați lângă un partener neglijent, căruia nu-i mai pasă nici de sentimentele noastre și nici de modul în care se dezvoltă relația. Firește că nimeni nu-și dorește un astfel de suflet pereche. Cu toții aspirăm la o comuniune autentică, plină de profunzime, sensibilitate și colaborare armonioasă. Și cu toții merităm asta. De aceea, nu trebuie să ne lăsăm suprimați și să acceptăm ceva mai puțin decât atât.

Ținând cont de acest principiu de viață valoros, trebuie să ne schimbăm abordarea asupra relației noastre amoroase și partenerului nostru, în cazul în care acestea ne nefericesc. În acest context, avem cel puțin două soluții funcționale:

  1. Depunem efort, fără a aplica violență psihologică, pentru a-l face pe partenerul nostru să înțeleagă că ne poate pierde;
  2. Renunțăm la relație și căutăm pe cineva, care va ține la noi, cu adevărat.

Dacă îți iubești prea mult partenerul, pentru a renunța la el, dar ești determinată să-l convingi că el te-ar putea pierde eventual, atunci citește aceste tehnici prin care ai putea face asta. Iată care sunt acestea:

Stabilește-ți limitele

Învață, în sfârșit, să spui Nu, atunci când te simți folosită. Explorează-ți stima de sine și demnitatea. Asta te va ajuta enorm să nu mai cedezi și să-ți urmezi, cu fidelitate, propriile interese și scopuri, pentru că ele sunt la fel de importante ca și cele ale partenerului tău. Atunci când trebuie să lucrezi, sau din potrivă – vrei să-ți petreci timpul cu prietenii, nu trebuie să-ți lași toate planurile baltă și să fugi la el. Nu permite nimănui să preia controlul asupra vieții tale. Stabilește-ți propriile limite și cere să fie respectate. Doar așa îi vei demonstra că ești, cu adevărat, o personalitate completamente independentă și integrală, care poate exista funcțional și în afara relației.

Încetează să mai fii o adulatoare

Prin a te linguși și a-i îndeplini orbește toate dorințele, nu vei ajunge la nimic bun. El te va percepe drept o sclavă și nu-ți va recunoaște valoarea, tratându-te ca și cum el nu te va putea pierde niciodată. Arată-i caracterul tău, într-un mod inteligent, cumpătat și non-violent. Demonstrează-i că meriți o relație egalitaristă și nu că ești întotdeauna la serviciul lui. Mai ales că adularea te va obosi și pe tine la un moment dat. Dacă vei continua să o faci, vei ajunge la ardere emoțională, formându-ți un anumit grad de neîncredere și repulsie față de partenerul tău.

Poziționează-te drept o prioritate

Din nou, în momentul în care îți vei conștientiza adevărata valoare, nu vei mai accepta să fii pe locul 2 în viața lui. Acest fapt nu-ți permite să pretinzi la prezența totală, obsesivă și nesănătoasă în viața și lumea lui lăuntrică. El, pur și simplu, îi amintește că tu ești un om extrem de semnificativ pentru el, că opinia și sentimentele tale contează, iar dacă el le va neglija, cu siguranță, te va pierde…

Autor: Daniela M.

Sursa foot: freepik.com