Despre femeia care se iubește pe sine: de ce este o comoară pentru un bărbat

Ea nu s-a iubit suficient de mult în trecut. A suferit, i-au fost anulate visurile, a trăit o dependență bolnăvicioasă față de un bărbat. I-au spus că nu are valoare și a crezut asta. I-au oprit entuziasmul și s-a resemnat. Era atât de comodă pentru toți.

Dar anume acea experiență a făcut-o să vadă viața cu alți ochi. Într-o zi s-a privit în oglindă și, dincolo de lacrimile din ochi, a înțeles că merită mai mult. Că cea mai importantă persoană din fața ei este ea. Că cele mai corecte decizii sunt ale ei. Bune sau rele, dar ale ei.

A avut nevoie de mult timp și multe lovituri din partea vieții, pentru a ajunge în acel moment, când iubirea de sine a devenit o parte din ea. Când s-a respectat suficient de mult, încât să poată îndepărta oameni și stări care nu-i aparțineau.

A înțeles că iubirea de sine nu este o simplă stare. Este piatra de temelie pentru orice relație pe care o va începe. Este fundamentul oricărei decizii luate. Este linia care face diferență între dependență și asumare, între naivitate și demnitate.

Acum, ea are curajul să îmbrățișeze doar oamenii care sunt ai ei. Acei oameni buni, cu al lor trecut, care vor prețui felul ei de a fi, care se vor atașa de lumea ei, nu de statut sau aspect exterior. Oamenii care vor înțelege că există și limite.

Iar cel mai important om este ea. Firește, pentru sine, pentru liniștea interioară. În raport cu întreg Universul, nu este decât o picătură de apă, ce își cautgă rostul. Dar pentru a găsi acest rost, este esențial să facă face cu sine, cu trecutul, cu lumea.

Și a făcut pace

Au fost bucăți din trecut pe care mintea refuza să le înțeleagă. Au fost părți din caracterul ei pe care le respingea. Dar și-a dat seama că anume acest comportament vehement o împiedicau să se iubească cu adevărat. Să poată găsi un om adevărat.

Acum, de fiecare dată când îi este greu, găsește iubirea în suflet. De fiecare dată când nu știe ce să faci, apelează la vocea interioară. Aceeași voce care i-a spus că acel bărbat este demn de iubirea ei. Același suflet care a îmbrățișat un alt suflet.

Pentru un bărbat, femeia care se iubește pe sine este demnă de respect și admirație. Alături de ea nu va fi complicat, nu vor exista momente inexplicabile, tăceri dureroase. Cunoscându-se atât de bine, ea va putea transmite foarte clar mesajele potrivite.

Va fi atât de simplu: vor construi din iubire, din respect unul față de celălalt. Vor fi clare de la început limitele, valorile comune, motivele de apropiere. Ea nu va permite să fie umilită, să fie o variantă de rezervă și el va aprecia acest lucru.

Ea va putea iubi la fel de mult pe bărbatul de alături, fiind cu inima deschisă, gata să îmbrățișeze povestea lui. Va avea și reguli, dar dincolo de ele el va descoperi un Univers al dăruirii, al empatiei, al curajului. Ea știe ce vrea de la viață.

Iubirea o va provoca să fie o femeie creatoare, o inspirație pentru partener, un motiv în plus de încredere. Fără intrigi sau interese ascunse, sincer și simplu.

© De Vorbă cu Tine